Шведският музикален стрийминг гигант Spotify заяви в сряда, че е

...
Шведският музикален стрийминг гигант Spotify заяви в сряда, че е
Коментари Харесай

Spotify подаде жалба до Европейската комисия

Шведският музикален стрийминг колос Spotify съобщи в сряда, че е подал публична тъжба до ЕК против американския си противник Apple music.
Анализаторите споделят, че все пак няма гаранция, че европейският орган в действителност ще проверява случая или даже дали бързо ще реши какво да прави.
„ В последните години Apple вкара нови правила в App Store, които целеустремено лимитират избора и потискат нововъведенията за сметка на потребителското преживяване, като играят по едно и също време като рефер и играч, по този начин те слагат съзнателно другите разработчици на приложения в неловко положение”, написа Даниел Ек, изпълнителен шеф на Spotify.
Ек споделя, че Spotify са се опитвали да решат казусът непосредствено с компанията и в този момент желаят от Комисията да „ предприеме нужните дейности, с цел да подсигурява честната конкуренция.”
От шведската компания споделят, че музикалната стрийминг платформата на Apple e „ портал към интернет” за над милиард хора и е съперник на услуги като Spotify, съобщи БГНЕС.
„ На доктрина това е добре. Но в тази ситуация на Apple те не престават да дават на себе си непочтено преимущество всеки път”, споделя Ек.
Apple изисква от другите цифрови услуги да заплащат 30% такса на поръчките, които се вършат през системата на Apple, което Spotify отхвърля да направи, с цел да не усили цената на премиум услугата си много над тази на Apple music.
„ Ако ние решим да не използваме системата за заплащане на Apple, отказвайки да платим таксата, те ни постановат серия от механически ограничавания, които лимитират приложението ни”, споделя Ек. „ Например те лимитират връзката ни с клиентите ни, намалявайки нашия обсег отвън приложението”, добави създателят на Spotify.
Ние не желаеме особено отношение, само че „ ние желаеме да сме обект на същите правила и забрани като Apple music”, сподели още той.
Жалбата е провокирана от „ натрупването на увеличаващи се ограничавания, които имаме вяра, че са крайни”, съобщи Хорацио Гутиерес, член на общия съвет на Spotify.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР