Шведският крал Карл XVI Густав и кралица Силвия са дали

...
Шведският крал Карл XVI Густав и кралица Силвия са дали
Коментари Харесай

Кралят и кралицата на Швеция са с Covid-19

Шведският крал Карл XVI Густав и кралица Силвия са дали позитивен резултат за ковид, се споделя в изказване на двореца от вторник. Новината идва на фона на възходящия брой заразявания в Швеция, породени от новия вид Омикрон на ковид, осведоми Ройтерс.

" Кралят и кралицата, които са изцяло имунизирани с три дози, имат леки признаци и се усещат добре поради събитията ", показва формалното известие.

Дворецът съобщи, че 75-годишният крал и 78-годишната кралица са се самоизолирали и че се работи по следене на лицата, с които са били в контакт.

Карл Густав, чиято роля е най-вече церемониална, става крал на Швеция на 27-годишна възраст през 1973 година и е най-дълго служилият монарх в страната. Престолонаследницата Виктория, неговата най-голяма щерка, се разболя от вируса през март предходната година, както и брачният партньор ѝ принц Даниел. И двамата бяха единствено с леки признаци и се възвърнаха бързо.

Швеция регистрира дневен Covid връх на 30 декември, регистрирайки 11 507 нови случая. През четиридневния интервал от петък до понеделник в страната е имало 42 969 нови случая и 20 смъртни случая, сочат данните на Агенцията за публично здраве.

Вариантът Омикрон се популяризира бързо, изключително в градските региони. Учените считат, че в този момент той е причина за 50% или повече от заразяванията в региони като столицата Стокхолм.
 Швеция стяга Covid ограниченията поради Омикрон
Швеция стяга Covid ограниченията поради Омикрон

Дания регистрира рекордни над 13 000 новозаразени за ден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР