Шведският изтребител Грипен, който в момента е в процес на

...
Шведският изтребител Грипен, който в момента е в процес на
Коментари Харесай

Грипен не излиза от производство, твърдят от Сааб в разрез с изказването на бившия военен министър

Шведският изтребител " Грипен ", който сега е в развой на изследване за покупка от страна на България, не е пред прекъсване от произвеждане, съобщи вицепрезидентът на " Сааб " Даниел Боестад след изявлението на някогашния боен министър Бойко Ноев, представен от бТВ.

По думите на Боестад Ноев е направил „ редица заблуждаващи и в действителност погрешни изказвания ”.

„ Изтребителят „ Грипен ” C/D на шведската компания „ Сааб ” е най-модерният военен аероплан, който е на въоръжение през днешния ден. Не е правилно, че производството на „ Грипен ” C/D ще спре. Сааб има индустриален потенциал да отговори на търсенето на клиентите както за „ Грипен ” C/D, по този начин и за „ Грипен ” E. ”, написа вицепрезидентът на шведската компания.

По-рано през днешния ден в студиото на бТВ Бойко Ноев съобщи, че определеният от България модел на самолета „ Грипен ” ще бъде спрян от произвеждане. Той добави, че до момента от този модел самолети са създадени единствено 250, което съгласно него приказва за липса на интерес за въоръжаване с тях.

Вицепрезидентът на " Сааб " и тук има радикално друга позиция: „ ползата към „ Грипен ” в никакъв случай не е бил толкоз огромен ”, тъй като доста страни заменят в своите Военновъздушни сили " 30-40 годишните флотилии от изтребители ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР