Шведският арбитър Йонас Ериксон е ръководил първия международен мач на

...
Шведският арбитър Йонас Ериксон е ръководил първия международен мач на
Коментари Харесай

Молбата на Кристиано, която реферът Ериксон не отчел

Шведският съдия Йонас Ериксон е управлявал първия интернационален мач на Кристиано Роналдо преди 20 години. Тогава португалецът осъществя в дебюта си за своята татковина. „ Нямах концепция, че това е първият му мач, тъй като помня доста играчи на Португалия от тази генерация. Помня всички и целия мач, тъй като това беше първата среща, която свирих отвън рамките на Швеция”, сподели Ериксон, който тогава е бил на 26-годишна възраст, пред организация Lusa.

Кристиано Роналдо и Ериксон започват своите интернационалните кариери на 24-и февруари 2001-а година, когато тимът до 15 години на Португалия побеждава с 2:1 Южна Африка с 2:1 с голове на Диого Андраде и актуалният нападател на Ювентус, като и двете попадения падат през първата част на стадиона в Торес Новаш.

„ Да управлявам този мач бе доста значима стъпка за мен в живота и кариерата ми, тъй като за първи път се срещнах с интернационални играчи, които приказват разнообразни езици. Същевременно разполагаха със страхотни качества в играта и всеки искаше да завоюва в опита си да стигна професионалния футбол и най-високото ниво”, сподели Ериксон.

 Йонас Ериксон
източник: Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР