Шведските военни обявиха, че забраняват използването на китайското приложение TikTok

...
Шведските военни обявиха, че забраняват използването на китайското приложение TikTok
Коментари Харесай

И Шведската армия забрани TikTok

Шведските военни оповестиха, че не разрешават потреблението на китайското приложение TikTok на служебните устройства от съображения за сигурност, с което се причислиха към поредност от сходни решения в западни страни, съобщи Агенция Франс Прес.

" Използването на мобилни телефони и таблети единствено по себе си може да съставлява риск за сигурността, тъй че занапред нататък не желаеме TikTok на нашето служебно съоръжение ", съобщи говорителката на въоръжените сили Гуна Грауфелд.

Шведските военни показват, че са взели решението си въз основа на " информация, появила се от обществени източници за метода, по който приложението улавя потребителски данни, и за дейностите на компанията притежател Bytedance ".

Белият дом, Европейската комисия, канадското и английското държавно управление неотдавна не разрешиха на своите чиновници да употребяват TikTok на служебните си телефони. Миналата седмица същото направи и норвежкият парламент.

В центъра на опасенията е китайски закон от 2017 година, който изисква от локалните компании да предават персонални данни, за които се твърди, че са свързани с националната сигурност, по искане на управляващите.

В петък Китай съобщи, че " в никакъв случай " няма да изиска от своите компании да предават данни, събрани в чужбина.
Китайското приложение TikTok е изправено пред цялостна възбрана в Съединени американски щати по съображения за национална сигурност.

Популярното измежду младежите приложение за шерване на къси видеоклипове е упреквано от критиците си, че дава на китайските управляващи достъп до данни на консуматори от целия свят, което TikTok оспорва.

TikTok е благосъстоятелност на китайската група ByteDance, която има сходно, само че настрана приложение за Китай.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР