Шведските власти заявиха днес, че временно възобновява граничния контрол на

...
Шведските власти заявиха днес, че временно възобновява граничния контрол на
Коментари Харесай

Швеция възобновява граничния контрол с аргумента, че има сериозна заплаха за обществения ред и вътрешната сигурност


Шведските управляващи обявиха през днешния ден, че краткотрайно възобновява граничния надзор на пристанища, летища и сухопътни пропускателни пунктове с други страни, защото " има сериозна опасност за публичния ред и вътрешната сигурност ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Шведското държавно управление съобщи, че краткотрайният граничен надзор стартира неотложно и ще е в действие до 11 ноември, което значи, че за интервал от 6 месеца хората, които желаят да влязат на територията на Швеция, ще би трябвало да демонстрират своите паспорти и визи.

Правителството не посочи за каква тъкмо опасност става дума, само че посочи, че обстановката в областта на сигурността в района, в който се намира Швеция, е " извънредно сериозна " и че " общото равнище на терористична опасност в Швеция остава високо ".

Шведският министър на правораздаването Морган Йоханшон означи, че един път щом попаднат в Шенгенското пространство, пътуващите могат релативно свободно да се движат на територията на 26 страни - 22 страни от Европейския съюз плюс Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария.

Обикновено хора и артикули се движат свободно от страна в страна, без да бъде осъществяван граничен надзор. Временното обновяване на този надзор е възможно по съображения, свързани със сигурността или опазването на публичното здраве, и понастоящем няколко шенгенски страни, измежду които Германия, Австрия, Норвегия и Дания, упражняват подобен, посочи Йоханшон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР