Шведски политик сподели във „Фейсбук”, че е бил изнасилен от

...
Шведски политик сподели във „Фейсбук”, че е бил изнасилен от
Коментари Харесай

Изнасилиха шведски комунист заради убежденията му

Шведски политик показа във „ Фейсбук”, че е бил изнасилен от нападател, въоръжен с нож. Патрик Лилеглод, който е водач на групата на Лявата партия - комунистите в Швеция, в град Фалун, твърди, че повода за нападението са неговите политически възгледи.

Хиляди го поддържаха за мъжеството да си признае в обществените мрежи.

„ Бях брутално застрашен с нож и изнасилен, под претекст, че съм от левицата, че хората ни харесват по този метод и най-после, че съм предател”, декларира Лилеглод, представен от шведската телевизия SVT. От полицията показват, че проверяват случая. Досега няма задържани.

Лилеглод показва, че случаят е станал в разгара на лятото, до момента в който се прибирал към дома си вечерта в края на юни. Той прибавя, че би предпочел да погребе надълбоко случилото се и да не го разгласява, само че е бил задължен да направи противоположното, защото нападението е било политически стимулирано.

„ Нищо не е по-важно от демокрацията, хората умират за правото на народна власт всеки ден и ние би трябвало да продължим да се борим за правото, което сме наследили от битките на нашите родители”, написа той.

Лявата партия на Швеция, наричаща се комунистическа до 1990 година, е шестата по величина в страната. Тя се бори за тъждество сред половете, профеминистка и проекологична е, упорства за повече обществени услуги и поддържа приемането на имигранти . Иска излизане на Швеция от Европейския съюз . /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР