Шведски изтребител Грипен се разби днес в Южна Швеция след

...
Шведски изтребител Грипен се разби днес в Южна Швеция след
Коментари Харесай

Шведски изтребител се разби след сблъсък с птица, пилотът катапултира

Шведски изтребител " Грипен " се разруши през днешния ден в Южна Швеция след конфликт с птица, оповестиха управляващите като прецизираха, че водачът е съумял да катапултира, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Става дума за конфликт с птица, водачът е трябвало да катапултира ", сподели за Агенция Франс Прес Йохан Лундгрен, представител на шведските въоръжени сили.

Инцидентът е станал на 8 км северно от база на Военновъздушни сили, в изолирана гориста околност, покрай град Ронеби в Южна Швеция. Пилотът е изпълнявал подготвителен полет с бомбардировача. Той е превозен в болница.

Сблъсъците на самолети с птици в Швеция не са необичайност и годишно има към 400 такива случая, сподели Шарлот Билгрен, анализаторка на шведската организация по превоза в изявление за организация ТТ.

Това не е първи случай за шведската отбранителна и аеронавигационна група " Грипен ", която създава бойни самолети " Грипен ".

През 2017 година тайландски водач почина в случай с JAS 39 Gripen по време на въздушно шоу. През 2015 година " Грипен ", нает от Унгария, се повреди откакто излезе от надзор над чешка военновъздушна база.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР