Шведската външна министърка Ан Линде проведе днес телефонен разговор с

...
Шведската външна министърка Ан Линде проведе днес телефонен разговор с
Коментари Харесай

Швеция поиска освобождаване на политическите затворници в Беларус

Шведската външна министърка Ан Линде организира през днешния ден телефонен диалог с беларуския си сътрудник Владимир Макей и изиска неотложно освобождение на всички политически пандизчии. Това заяви шведското министерство на външните работи, представено от ТАСС.

В рамките на телефонния диалог Линде изиска да се приключи насилието против стачкуващите и неотложно да бъдат освободени всички политически пандизчии. Тя акцентира също нуждата от разговор сред опозицията, гражданското общество и управляващите в границите на съдействието в Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), където от началото на идната година Швеция ще заеме мястото на страна ръководител. Линде предложи да дойде в Минск за среща с представители на държавното управление и опозицията.

На уеб страницата на беларуското външно министерство във връзка на телефонния диалог се отбелязва, че "събеседниците са разменили отзиви за развиването на следизборната обстановка в Беларус и към нея, а също по този начин са разискали вероятностите за взаимоотношение на Беларус с Европейския съюз и ОССЕ ".

Шведското външно министерство опроверга информацията, че диалогът на двамата първи дипломати е бил "дискусия за вероятното съдействие сред Беларус и Европейски Съюз ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР