Шведската полиция разпръсна стотици противници на свързаните с коронавируса ограничения,

...
Шведската полиция разпръсна стотици противници на свързаните с коронавируса ограничения,
Коментари Харесай

Шведската полиция разпръсна демонстрация срещу ограниченията заради COVID-19

Шведската полиция разпръсна стотици съперници на обвързваните с ковид ограничавания, събрали се на митинг в столицата Стокхолм макар възбраната за всеобщи събирания, наложена поради пандемията, съобщи Ройтерс.

Полицията блокира мост в центъра на града и разгласи на уеб страницата си, че е в контакт с уредниците на демонстрацията, с цел да убедят те стачкуващите да се разпилян. Телевизионни фрагменти демонстрираха по какъв начин униформени блъскат някои участници в митинга, до момента в който полицията сподели, че един чиновник на реда е бил леко ранен и откаран в болница.
Снимка: EPA
Множеството се събра на централен площад и се насочи към градски парк. Участниците в протестното шествие носеха транспарант с текст " За независимост и истина ", съобщи ДПА. Някои стачкуващи носеха плакати против имунизациите.

По-рано тази седмица уредникът на митингите Филип Сьостром сподели за локални медии, че чака към 2000 души да вземат участие в демонстрацията, оповестена във " Facebook ".
Снимка: EPA
Телевизиите излъчиха фрагменти със стотици събрали се хора. Според шведския ежедневник " Дагенс Нихетер " стачкуващите са пристигнали от няколко краища на Швеция, въпреки че в страната има възбрана за събиране на повече от 8 души на едно място.

Швеция, която има население от 10,3 милиона, записва през вчерашния ден 4831 нови случая на ковид и още 26 умряли, с което общият брой на смъртните случаи доближи 13 003.

Миналия месец държавното управление сподели, че ще понижи работното време на заведенията за хранене, питейните заведения и кафенетата и ще усили рестриктивните мерки за броя на купувачите, допускани в магазините, в опит да сдържи третата вълна на пандемията от COVID-19.

От края на предходната година левоцентристкото държавно управление последователно усили рестриктивните мерки, откакто остави множеството учебни заведения, заведения за хранене и магазини отворени, разчитайки най-много на доброволното съблюдаване на ограниченията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР