Шведската компания Wheelys пусна в тестов режим в Шанхай безпилотен

...
Шведската компания Wheelys пусна в тестов режим в Шанхай безпилотен
Коментари Харесай

Магазин без продавач на тестов режим в Шанхай

Шведската компания Wheelys пусна в тестов режим в Шанхай безпилотен автоматизиран магазин Moby. Той работи на територията на кампуса на Хефейския софтуерен университет, съобщи Profit.bg.

Главната специфичност на магазина се състои в това, че в него няма продавачи. Както изясняват основателите на плана, става дума за преносим магазин, който може да прави курсове по заложен маршрут. Той се придвижда благодарение на специфична колесна платформа.



Магазинът без продавачи работи непрекъснато.

За да си напазуравате от него, авансово е належащо да инсталирате на своя смарт телефон особено приложение, в което е въведен номерът на вашата банкова карта. При покупка е належащо да сканирате кодовете на определените артикули, след което приложението автоматизирано изтегля цената на покупката от картата.

Едновременно в този магазин могат да пазарят до четирима души. На стелажите ще откриете разнообразни артикули – подготвен обяд, мляко, медикаменти, които се продават без рецепта. В магазина работи система за надзор, която осведоми по кое време стоката стартира да се изчерпва. В случай на нужда Moby може независимо да се насочи към склада, с цел да попълни неналичията. Денонощният магазин работи на слънчеви акумулатори.

Създателите му споделят, че имат желание в бъдеще да подобрят системата за сигурност. Те желаят да вкарат такова равнище, че магазинът самичък да разпознава купувачите. Как? По походката им. Системата ще съхранява тези данни досега, в който клиентът напусне магазина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР