Шведската компания Ikea освобождава около 7,5 хил. от служителите си

...
Шведската компания Ikea освобождава около 7,5 хил. от служителите си
Коментари Харесай

Ikea реорганизира глобалния си бизнес, вижте как

Шведската компания Ikea освобождава към 7,5 хиляди от чиновниците си и реорганизира световния си бизнес, предава CNN.

Ingka Group, която има и оперира множеството от магазините на Ikea, уточни в сряда, че редуцира световно работната мощ с към 5% и минава към по-малки магазини и повече благоприятни условия за онлайн извършване на покупки.

“Осъзнаваме, че търговията на дребно се трансформира до степен, на която не сме били очевидци преди ”, показва в свое изказване основният изпълнителен шеф на Ingka Group Йеспер Бродин. “С бързата смяна на потребителските привички се променяме и ние, като влагаме и развиваме бизнеса си, с цел да посрещнем техните потребности по нов и по-добър метод ”, прибавя той.

Съкращенията ще обиден най-вече административните и поддържащи позиции. Ikea уточни, че по-малко от 75 работни места ще бъдат отстранени в Съединени американски щати.

Шведската компания добави, че в действителност реорганизацията на активността ѝ може да докара до основаването на нови 11,5 хиляди работни позиции посредством отварянето на нови 30 по-малки магазина по целия свят. Към момента Ingka има 367 магазина на Ikea и е шеф на 160 хиляди от 208-те хиляди чиновници на компанията.

" Ще сложим по-голям акцент върху подобряването на съществуващите ни магазини и ще се възползваме от опцията да подновим и преоткрием бизнеса си по метод, въодушевен от нашата история и просвета ", показва още Бродин.

Наскоро Ikea отвори първия си магазин в Индия, като възнамерява откриването на още 25 в азиатската страна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР