Шведската компания Hennes & Mauritz Group (H&M) - собственик на

...
Шведската компания Hennes & Mauritz Group (H&M) - собственик на
Коментари Харесай

Представен и у нас световен моден бранд удвои печалбата си, заради продажбите в Източна Европа

Шведската компания Hennes & Mauritz Group (H&M) - притежател на втората по величина верига магазини за облекла в Европа - усили на годишна база чистата си облага 2,2 пъти за първото тримесечие на финансовата 2024 година.

Както оповестяват от компанията, чистата облага за интервала декември 2023 г.-февруари 2024 година възлиза на 1,2 милиарда шведски крони (113 милиона долара), по отношение на 540 милиона крони за същия интервал година по-рано.

Оперативната облага на компанията за интервала съвсем се е утроила на годишна база до 2,077 милиарда крони, от 725 милиона крони. Рентабилността се е повишила до 3,9%, от 1,3%.

В същото време, приходите й са намалели с 2,2%, до 53,67 милиарда крони. За последните 12 месеца цената на акциите на H&M е скочила с внушителние съвсем 43%.
 H&M стартира да таксува за връщане на онлайн поръчки, това визира ли българските купувачи
H&M стартира да таксува за връщане на онлайн поръчки, това визира ли българските купувачи

Кои клиенти на стилния колос ще бъдат наранени?

Прави усещане, че за посоченото финансово тримесечие, на годишна база продажбите на H&M на по-голямата част от пазарите й имат леко намаляване . По-конкретно, продажбите в Северна и Южна Америка са намалели с 6%, в Азия, Африка и Океания - с 4%, в Южна Европа - с 2%, в Северна Европа - с 3%, а в Западна Европа - с 1%.

Шведскта верига за облекла бележи годишен растеж на продажбите , и то забележителен, само в Източна Европа (в който район е и България) - с 12%.

Също по този начин, H&M разгласи за откриването на първия си магазин в Доминиканската република през тази година. Компанията има намерение през 2024 година да открие общо към 100 нови търговски обекта само че в това време ще бъдат затворени към 160 нейни съществуващи магазини. Към края на февруари H&M ръководи общо 4338 магазина, по отношение на 4414 година по-рано.

H&M е учредена през 1947 година в Швеция. Освен известната марка H&M, компанията има и марките: COS, Monki & Other Stories, Weekday, ARKET и Afound, както и веригата магазини за артикули за дома H&M Home.
 H&M със забележителен спад на облагата след напускането на Русия
Световен фешън бранд, известен и у нас, със спад на облагата след напускането на Русия

Завишените разноски са през интервала март - май
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР