Шведската екоактивистка заяви, че няма да продължи кариерата си в

...
Шведската екоактивистка заяви, че няма да продължи кариерата си в
Коментари Харесай

Грета Тунберг: Няма да влизам в политиката, тя е токсична


Шведската екоактивистка съобщи, че няма да продължи кариерата си в политиката, тъй като тази сфера е прекомерно " токсична ".

Тийнейджърката стана известна през 2018 година, откакто напусна учебно заведение и беше ентусиазъм за огромно интернационално придвижване за битка с изменението на климата.

Сега, на 19 години, тя споделя, че нужните промени " ще настъпят единствено в случай че има задоволително публичен напън извън - а това е нещо, което ние сътворяваме ". Тя прибавя, че в никакъв случай не е възнамерявала да се трансформира в лице на световно придвижване, осведоми Би Би Си.

" Това е прекомерно огромна отговорност ", споделя тя. " Понякога може да ми прищрака. Ако мислите, че цялата вяра на света се крепи на раменете на изнемощели младежи, това не е доста добре. "

27-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменение на климата се организира в Египет от 6 до 18 ноември, само че Тунберг ще отсъства.

" Не съм нужна там ", сподели тя. " Ще участват други хора, които ще са от най-засегнатите региони. И мисля, че техният глас е по-голям. "

Тя споделя, че е останала незасегната от обидите в обществените медии, само че споделя: „ Това, което най-вече ме тормози, е когато хората лъжат за мен и популяризират тайни теории - тъй като аз не мога да неистина. “

Станала обект на нападки в Туитър от страна на няколко международни водачи, в това число Владимир Путин и Доналд Тръмп, тя до момента е реагирала с смяна на профила си в платформата.

" Просто считам, че това е в действителност смешно ", сподели тя. " ИНай-могъщите хора в света се усещат обезпокоени от младежи. Това е смешно. Това приказва повече за тях, в сравнение с за мен. "

Най-новият план на Тунберг е основаването на книга с есета на десетки специалисти за да се обезпечи набор от принадлежности за тези, които са загрижени за изменението на климата.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР