Шведската екоактивистка Грета Тунберг отплава в сряда от САЩ за

...
Шведската екоактивистка Грета Тунберг отплава в сряда от САЩ за
Коментари Харесай

Грета Тунберг отплава от САЩ за Европа с катамаран за срещата на ООН

Шведската екоактивистка Грета Тунберг отплава в сряда от Съединени американски щати за Европа с катамаран, с цел да участва на интернационалната конференция за климата на Организация на обединените нации в Мадрид през декември, предадоха международните организации.

С огромна раница на тил и шапка на главата, Грета се качи с татко си Сванте на катамарана " Вагабонд " - благосъстоятелност на млада австралийска двойка влогъри Райли Уайтлъм и Илейна Караузу, които живеят на борда на плавателния съд с 11- месечното си момченце. За пътуването към екипажа се е включила и английската мореплавателка Ники Хендерсън.

Уайтлъм и Караузу са най-популярните в Ю Тюб (YouTube) плаващи влогъри, които документират околосветското си странствуване, с цел да привлекат внимание върху значимостта на океаните и имат над милион почитатели.

Те са предложили на 16-годишната природозащитничка да плава с тях до Европа, откакто Чили се отхвърля от семейството на климатичната конференция на Организация на обединените нации заради всеобщите митинги в страната, а Испания предложи да провежда форума и той ще се организира от 2 до 13 декември в испанската столица.

Четиринайсетметровият катамаран потегли от Хемптън, щата Вирджиния, за Португалия, като се чака да измине над 5500 км. Според Ники Хендерсън плаването ще продължи минимум две седмици.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР