Шведската брегова охрана е открила по-рано тази седмица четвърто място

...
Шведската брегова охрана е открила по-рано тази седмица четвърто място
Коментари Харесай

Открит е и четвърти теч по тръбопроводите на Северен поток

Шведската брегова защита е разкрила по-рано тази седмица четвърто място на приключване на газ по развалените тръбопроводи на " Северен поток ". 

" Два от тези четири (теча) са в изключителната икономическа зона на Швеция ", сподели говорителката на шведската брегова охрана Джени Ларсон за в. " Свенска дагбладет ", представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Други две пробойни са в изключителната икономическа зона на Дания.

По-рано от Датската енергийна организация осведомиха, че повече от половината газ, който се е намирал в двата газопровода  - " Северен поток-1 " и " Северен поток-2 ", към този момент е изминал във водите на Балтийско море.

" При скоростта, с която газът се изпуска от двата газопровода, по които общо има три теча, се чака те останат празни в неделя ", сподели ръководителят на организацията Кристофър Боцау. Според изчисленията на Датската енергийна агенция въздействието върху климата от приключването подхожда на към една трета от общото влияние върху климата на Дания в продължение на цяла година. Изтичащият газ е най-вече метан. Въпреки това няма съответен здравен риск за популацията, както и за жителите на остров Борнхолм, в Балтийско море, добавя организацията, представена от Българска телеграфна агенция. 

Дания, Европейският съюз и НАТО към този момент показаха убеждението си, че тръбопроводите евентуално са били развалени при тенденциозен акт на бойкот. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР