Шведската активистка за климата Грета Тунберг ще бъде изправена пред

...
Шведската активистка за климата Грета Тунберг ще бъде изправена пред
Коментари Харесай

Грета Тунберг отива на съд заради нерегламентиран протест

Шведската активистка за климата Грета Тунберг ще бъде изправена пред съда по обвиняване в непокорство на полицията по време на протест предишния месец, в който деятели блокираха пристанището в град Малмьо , съобщи Агенция Франс Прес.

20-годишнната активистка „ взе присъединяване в проява, която наруши придвижването “ и „ отхвърли да се подчини на полицейските заповеди да напусне мястото “, се споделя в обвинителния лист.

Тя е изправена пред оптималната присъда от шест месеца затвор, само че прокурорът Шарлот Отосен заяви, че нормално този вид обвинявания водят до санкции.

Митингът, проведен от екологичната активистка група " Ta tillbaka framtiden " (Върнете бъдещето), се опита да блокира входа и изхода на пристанището в Малмьо, с цел да стачкува против потреблението на изкопаеми горива.

„ Ние избираме да не бъдем странични наблюдаващи и вместо това физически да спрем инфраструктурата за изкопаеми горива. Възстановяваме бъдещето “, сподели Тунберг в обява в Instagram тогава.

Тунберг се изстреля до международна популярност, откакто стартира своята " Училищна стачка за климата " пред Народното събрание на Швеция в Стокхолм на 15-годишна възраст.

Тя и дребна група младежи основаха придвижването " Петъци за бъдещето ", което бързо се трансформира в световен феномен.

В допълнение към климатичните си стачки, младата активистка постоянно подлага на критика държавни управления и политици, че не се оправят вярно с проблемите на климата.

Тунберг просто отговори " без коментар " на въпросите на полицията по отношение на митинга в Малмьо.

Организацията " Върнете бъдещето " упорства, че макар правния напън, остава непоколебима в решимостта си да се опълчи на промишлеността за изкопаеми горива.

„ Ако съдът избере да преглежда нашите дейности като закононарушение, той може да го направи, само че ние знаем, че имаме право да живеем и промишлеността за изкопаеми горива стои на пътя на това “, сподели представителят на групата Ирма Келстром.

" Шестима членове на организацията ще се явят пред съда в Малмьо ", разгласи представителят.

„ Ние, младежите, няма да чакаме, а ще създадем каквото можем, с цел да спрем тази промишленост, която изгаря животите ни “, съобщи Келстром, обяснявайки проектите на групата за продължение на гражданското непокорство.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР