Шведска активистка стана популярна в социалните мрежи, след като успя

...
Шведска активистка стана популярна в социалните мрежи, след като успя
Коментари Харесай

Шведска студентка спря депортирането на афганистанец

Шведска активистка стана известна в обществените мрежи, откакто съумя да спре депортирането на афганистански мигрант, съобщи Би Би Си.

Студентката Елин Ершон резервирала място в същия полет, с който трябвало да лети афганистанецът в понеделник и отказала да седне, до момента в който той не бъде изведен от самолета.

Тя предаваше онлайн във Facebook митинга си, като записът сподели напрежение сред пасажерите и екипажа.

Реакциите като цяло бяха в нейна поддръжка, само че имаше и хора, които я упрекнаха в демонстративна показност.

Видеото от станалото бе много споделяно и бе гледано от близо 2 млн. консуматори.

На него Ершон изяснява, че не е съгласна с политиката за депортиране на Швеция, която счита Афганистан за сигурна страна и изпраща назад хората, на които е отказано леговище.

Тя сподели, че Афганистан е страна, къде мъжът „ най-вероятно ще бъде погубен “ и изясни, че не сяда на мястото си, с цел да избави живота му. А до момента в който пасажер не е седнал, командирът на полета не може да излети. „ Всичко, което желая е да спрат депортирането и тогава ще съблюдавам разпоредбите на борда “, сподели Ершон.

Членове на екипажа и други пасажери ѝ споделят да седне и да спре да снима, само че тя не се подчинява. Това продължава известно време, след което и други пасажери се изправят, някои, с цел да поддържат акцията ѝ.

В последна сметка тя и 52-годишният афганистанец бяха свалени от самолета.
Според шведски медии мъжът най-вероятно ще бъде депортиран по-късно в Афганистан, а неговата „ краткотрайна спасителка “ може да стане обект на правни дейности, тъй като пасажерите на гражданските самолети са длъжни да извършват напътствията на командира на полета.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР