Шведът Себастиан Самуелсон спечели преследването на 12.5 километра пред родна

...
Шведът Себастиан Самуелсон спечели преследването на 12.5 километра пред родна
Коментари Харесай

Владимир Илиев завърши на 45-о място в Йостерсунд

Шведът Себастиан Самуелсон завоюва преследването на 12.5 километра пред родна аудитория в зимния център Йостерсунд, първи кръг за сезона от Световната купа по биатлон.

Той сподели извънредно мощно ски тичане и измина трасето за 31.38.4 минути, макар че позволи три ггрешки в четирите стрелби.

За Самуелсон това е пета самостоятелна победа в кариерата и първа за Световната купа от 2 декември 2021 година, когато стана първенец в спринта още веднъж в родния му град Йостерсунд.

Втори с пасив от 5.1 секунди и с две наказателни обиколки се подреди Филип Наврат. Германецът, който завоюва спринта през вчерашния ден, започва чудесно и след 10 от 10 след първите две стрелби от лежащ имаше задатък от повече от 40 секунди пред норвежеца Тарей Бьо, само че не съумя да задържи задатъка си, откакто сгреши по един път в третото и четвъртото си посещаване на рубежа.

Трети финишира Ветле Кристиансен (Норвегия) на 7.2 секунди, а четвърти остана неговият съотечественик Тарей Бьо с пасив от 29.6 секунди. Двамата пропуснаха по една цел.

Носителят на Световната купа за предишния сезон и петкратен олимпийски първенец Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия), който беше 18-и в спринта, пропусна три цели, остана на 1:23.6 минути зад Самуелсон на 15-о място.

Двама българи участваха в конкуренцията. Владимир Илиев се подреди 45-и четири наказателни обиколки и на 4:21.9 минути, а Антон Сипанов с шест неточности е 56-и от 57 приключили с пасив от 7:55.7 минути.

В генералното нареждане за Световната купа след три старта води Самуелсон със 177 точки, на точка пред Наврат. Третата позиция заема Тарей Бьо със 140 точки.

Световната купа по биатлон продължава на 8 декември със стартовете в Хохфилцен (Австрия).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР