Схватките между ДПС и правителството продължиха с нова сила в

...
Схватките между ДПС и правителството продължиха с нова сила в
Коментари Харесай

ДПС дава на прокурор министри, кара се на премиера

Схватките сред Движение за права и свободи и държавното управление продължиха с нова мощ в петък. От придвижването оповестиха, че дават финансовият министър Асен Василев на прокуратурата поради инспекция на Делян Пеевски.

Ядосаният Мустафа Карадайъ още веднъж пренасочи вниманието към " олигарха и медиен монополист " Иво Прокопиев Това сподели в Народното събрание ръководителят на придвижването Мустафа Карадайъ. " Конкретният случай проверка на към този момент осъществените и скоро завършили проверки на нашия депутат Делян Пеевски и очевидно завършените проверки, чийто резултат на тях не им харесва. По-скоро няма какъв ще е резултатът, значимо е проверките да бъдат непрестанни и безкрайни ", разгласи в Народното събрание Карадайъ. Той назова инспекциите " политически репресии и опит за разпра с политически съперници.
Кирил Петков сподели защо си приказва небрежно с Пеевски (ВИДЕО)
Министър-председателят Кирил Петков разкри пред публицисти в коридорите на Народното събрание какви реплики си е разменил на излизане от залата...
Прочети повече
С опит за обяснение се включи и Йордан Цонев, съгласно който Асен Василев нямал право да разпорежда такива проверки. " Жалко, че при съществуване на толкоз адвокати и цялостен съюз на съдиите пред Иво Прокопиев не знаят, че не е нужно да се смъква имунитета, с цел да се заведе гражданско дело против депутати от Движение за права и свободи ", сподели Цонев поповод обявето от Иво Прокопиев желание да съди за клюка Мустафа Карадaйъ, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Станислав Анастасов. Според Прокопиев решението му е подбудено от " невижданите медийни офанзиви от разнообразни представители на Движение за права и свободи ".

Преди няколко дни от Движение за права и свободи пък настояха прокуратурата да разпита министъра на правораздаването Надежда Йорданова поради изказванието й, че Движение за права и свободи има връзка с издаването на " златни " паспорти.

Така все още двама министри са пратени на прокурор от Движение за права и свободи, плюс премиера Петков, който към този момент даде своите пояснения пред държавното обвиняване.

Малко преди този момент министър председателят настъпи Движение за права и свободи по грациозен метод, като загатна обявилия се за инструмент на Бога Иван Гешев: " Миналата седмица бях извикан от прокуратурата и входирах информация за 19 души. Исках да съм сигурен, че прокуратурата обръща внимание и не ги пропуща. В Брюксел споделих, че са 20 души. За 19 бяхме събрали медийни изявления, а на 20-ия го предадохме ", сподели министър председателят.

Той приказва и за листата " Магнитски ", в който попада Пеевски, като разясни, че преди държавното управление на Америка да постави хора в този лист, те минават през доста огромен филтър. Йордан Цонев още веднъж недоволно репликира.
Иво Прокопиев ще съди Карадaйъ и компания
Предприемачът и притежател на медии Иво Прокопиев ще заведе серия каузи за клюка против народните представители от Движение за права и свободи Мустафа Карадaйъ...
Прочети повече
Кулминацията на деня беше острата замяна на реплики за " златните паспорти " сред премиера Кирил Петков и Пеевски, в която Йордан Цонев се опитада се включи, само че Пеевски го оттласна с сладкодумен жест.

Този епизод приключи с следващото гледище от страна на премиера основният прокурор Иван Гешев да си подаде оставката.

Но Петков не спря дотук, а нападна и Борисов: " Бившият министър председател ясно сподели, че знае кой е направил фотосите. Доколкото знам, знае коя е Мата Хари. Поне веднъж съм го чувал по новините, че има такава информация. И в случай че той знае или допуска коя е Мата Хари, най-малкото би трябвало да даде цялата информация този човек да бъде препитан, тъй като за всички нас като българи е значимо да знаем тези кюлчета и пачки там ли са си били, или не. Ако са си били там, от кое място са взети ".

С това Петков ясно сподели, че е решен да работи по осветляването на тандема Борисов-Пеевски до реализиране на действителен резултат.

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР