Схващането, че усмивката кара хората да изглеждат по-млади, е причината

...
Схващането, че усмивката кара хората да изглеждат по-млади, е причината
Коментари Харесай

Усмивките на снимките ни състаряват

Схващането, че усмивката кара хората да наподобяват по-млади, е повода милиони консуматори на обществени медии да разгласяват фотоси, на които наподобяват по-стари.

Усмивката може и да ви кара да изглеждате щастливи, положителни и привлекателни, само че сигурно не ви прави по-млади, даже в противен случай. Това е открил екип от израелски учени в ново проучване, оповестено в научното списание Psychonomic Bulletin and Review.

Според резултатите хората, които се усмихват на фотоси наподобяват по-стари спрямо тези, които избират намръщените физиономии.

Изследователите от израелския университет "Бен Гурион " дали на група от 40 доброволци фотосите на 35 мъже и 35 дами и поискали от тях да отгатнат възрастта на хората от фотосите.

Някои от лицата на фотосите се усмихвали, други били със съществено изражение.

Резултатите посочили, че междинната възраст, на хората с усмихнати лица от фотосите, била оценена от участниците с към година повече.

Въпреки това, след края на опита огромна част от участниците декларирали, че съгласно тях усмивката ги кара да наподобяват по-млади.

В своята публикация откривателите означават, че това разминаване сред регистрираните резултати и изказаните от участниците отзиви, демонстрира какъв брой мощна е вярата на хората в това, което им се оповестява от медиите - в тази ситуация, че усмивката подмладява.

Въпреки всеобщата илюзия, науката споделя друго.

"Нашите констатации за пръв път демонстрират, че хората могат неправилно да имат вяра в концепцията за подмладяващата усмивка, като в това време правят оценка усмихнатите лица на другите като по-възрастни ", изяснява ръководителят на проучването Цви Ганел.

Причината, която екипът акцентира е, че когато се усмихваме, по лицето ни се образуват бръчици към очите, които образно ни състаряват.

И въпреки да ни състаряват, усмивките не престават да са потребни за нашето здраве.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР