Шварцвалд е един от най-старите туристически региони на Германия, може

...
Шварцвалд е един от най-старите туристически региони на Германия, може
Коментари Харесай

Защо колоезденето процъфтява в Шварцвалд

Шварцвалд е един от най-старите туристически райони на Германия, може би най-известен за чужденците като татковина на часовника с кукувичка. Това обобщава усещанията на множеството хора за района като място на идилична, само че застинала във времето хубост. През последните няколко години обаче, Шварцвалд отхвърля старомодния си облик, като притегля хора практикуващи спорт, прочут както с бързото си движение, по този начин и с модерността си - планинското колоездене, се споделя в репортаж на ДПА.

" Шварцвалд е доста остарял туристически район, има доста история. Но идва смяна ", разяснява Патрик Шрайб, началник на туризма в град Байерсброн в северната част на Шварцвалд.

Юте и Даниел Хубер, двойка от прилежащото градче Отенхьофен, практикува планинско колоездене в района 25 години. В началото са били малцинство. " [Пешеходците] не обичаха да вършат път ", спомня си Даниел Хубер, чувал зад тила си коментара: " Кошмарни колоездачи! "

Районът към Байерсброн в този момент има към 400 километра вело- 150 км пешеходни направления. По-голямата част от маршрутите за планински колела следват старите пътеки, свързвали в предишното овчарските колиби в планината. За планинските колоездачи те са идеални, тъй като постоянно минават право през горите.

Бернд Щокбургер работи като планински веловодач в Байерсброн. Той познава многочислените пътеки в региона, в това число някои, които не са публично маркирани. Теоретично, горските и лесовъдите биха могли да глобяват колоездачите, които се движат през гората в нарушаване на разпоредбите, само че към този момент не го вършат. " Вместо това от ден на ден младежи идват в Шварцвалд ", споделя Щокбукер.

По думите му друга причина е премахването неотдавна на правилото, съгласно което пътеките за планинско колоездене би трябвало да са необятни най-малко 2 м. Сега байкърите могат да се движат и по по-тесните горски пътеки

Юта Мьорле, която ръководи фамилния си хотел в долината Тонбахтал, е напълно насочена към клиентите - велосипедисти. Тя предлага чартърен електрически колела и има дървена сауна, където да се провиснал след през целия ден на педали.

В немския район има огромно многообразие от направления с друга степен на трудност, от които туристите могат да избират. Най-популярните, какъвто е центърът за запазване на природата в Рухещайн, притеглят по едно и също време огромен брой и велосипедисти, и пешеходци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР