[Shutterstock] Още по темата Догодина - още по-надолу България слиза

...
[Shutterstock] Още по темата Догодина - още по-надолу България слиза
Коментари Харесай

Международна конференция за състоянието на медиите се провежда в София

[Shutterstock] Още по тематиката
Догодина - още по-надолу

България слиза все по-ниско в класацията на " Репортери без граници " по медийна независимост
3 май 2018
Кой опасява публицистите

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски редовно употребява медиите си за офанзива против самостоятелни издания, малките екрани и публицисти. Тази седмица си набеляза Светослав Иванов от bTV
16 яну 2018 Конференция " Свобода на медиите и плурализъм: Как да укрепим главен европейски дирек " се организира през днешния ден в София. Нейни уредници са водещи европейски асоциации, измежду които: Асоциацията на европейски издатели на вестници, Европейската медийна асоциация, Европейска федерация на публицистите, взаимно с " Репортери без граници ", Европейският център за независимост на пресата и медиите, Медийна организация за Югоизточна Европа. От българска страна съорганизатор е Съюзът на издателите в България.

Участниците в кръглата маса ще проучват положението на медиите в обособени страни в Европейски Съюз и какви са съответните медийни политики, с цел да се върне доверието в публицистиката и да се укрепи ролята ѝ на страж на демократичните полезности в обществото.

Представители на издателския бранш и други заинтригувани среди от Европейски Съюз ще обсъдят професионалните стандарти за качествена публицистика, както и устойчиви бизнес модели за медиите, работещи за тях. Участниците се ангажират да посочат и ограничения, които да подсигуряват, че плурализмът и медийната самостоятелност ще бъдат съхранени.

Дебатите и отчетите по време на конференцията можете да следите онлайн тук:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР