Шумни климатици, кучета и прахосмукачки са основните смутители на обществения

...
Шумни климатици, кучета и прахосмукачки са основните смутители на обществения
Коментари Харесай

Ще има ли глоби за шумни климатици и кучешки лай в столицата?

Шумни климатици, кучета и прахосмукачки са главните смутители на публичния ред в София. Това стана ясно от думите на общински съветници от ГЕРБ, " Глас национален " и Българска социалистическа партия пред Нова телевизия.
Припомняме, че мотив за разискване и митинги стана предлагането да се забрани пиенето на бира в публичните паркове и градинки. Текстовете включват обаче и други акценти. Новата разпоредба дефинира и по кое време да пускаме шумните уреди вкъщи си, тъй че да не пречим на съседите . Иначе може да ни бъде наложена санкция. Друга концепция е да се глобяват хората, които изхвърлят боклука си през балконите.
При шумни празненства в жилищни блокове и мятане на пиратки след 22:00 часа санкциите стартират от 100 лв. и могат да доближат 500 лева А за реда ще следи Столична дирекция на вътрешните работи.
Официално се не разрешават и гонките по пустите булеварди на нощна София. Санкциите за джигитите могат да стигнат до 500 лв..
" Новите оферти в наредбата за реда в София ще би трябвало да се уточняват ", съобщи представителят на ГЕРБ в СОС Иван Илиев. По думите му що се отнася до митингите в София - те влизат в границите на Закона за митингите и манифестациите, където няма забранителен режим. " По закон се пуска заявление и кмета позволява или не разрешава. Тук обаче става въпрос за нарушавания за публичния ред”, разяснява Илиев.
По думите му някои от текстовете в проектонаредбите се поясняват двусмислено. Това се случва, да вземем за пример, с предлагането да се санкционират притежателите на кучета, които лаят .
" Няма по какъв начин животно да го контролираш или да го изселиш ", съобщи общинарят от Българска социалистическа партия Иван Таков .
" Към момента няма подобен текст, само че ще изследваме тази догадка и ще решим до какъв брой такива текстове биха били законосъобразни ", отговори Илиев. По негови думи има европейска процедура - в случай че животното лае несъмнено време, службите ще могат да го приберат . " Тепърва ще почистим тези въпроси ", съобщи представителят на ГЕРБ.
" За момента правилото дали дадена активност нарушава публичния ред е основополагащ за възможни наказания, разяснява още той.Илиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР