Шумна съдебна битка между актьора Робърт де Ниро и бившия

...
Шумна съдебна битка между актьора Робърт де Ниро и бившия
Коментари Харесай

Добре ли е някога вашият шеф да крещи на хората на работното място?

Шумна правосъдна борба сред артиста Робърт де Ниро и някогашния му помощник хвърли светлина върху смяната на нравите на работното място, даже в Холивуд, промишленост, известна с непостоянни и от време на време искрено незаконни босове.

Жури присъди на някогашния помощник на артиста, Греъм Чейс Робинсън, 1,2 милиона $, като откри, че неговата кино продуцентска компания е взела участие в дискриминация по сексуален симптом и й е отмъстила на фона на обвиняванията, че й е възлагал стереотипно женска работа и от време на време я е ругал. Въпреки присъдата обаче сходни случаи постоянно са сложни за доказване, до момента в който чиновниците постоянно бъркат неприятния манталитет на шефа с дискриминация или тормоз.

„ Няма нищо нелегално в това да бъдеш противен “, сподели Хелън Рела, юрист на работното място при Уилк Ауслендер. „ Общо взето не е тормоз по смисъла на дискриминация просто да крещиш на някого. Трябва да бъде ориентиран по дискриминационен метод. “

споделя.

„ Като дрескод “

< p> Въпреки че крещенето на служащите в миналото може да е било нещо всекидневно и като цяло толерирано на избрани типове работни места, обществените правила се трансформират и към този момент рядко е задоволително, съгласно специалисти на работното място.

Когато държанието не е нелегално съгласно според щатските или федералните закони, културата и политиките на компанията диктуват какво се чака от мениджърите, съгласно Ванеса Матсис-Маккрийди, вицепрезидент по човешките запаси и асоцииран основен консултант в Engage PEO, компания за човешки запаси и обществени придобивки.

" В някои компании потреблението на хули е ОК и дава отговор на културата. Има други, където е изцяло неуместно. Това е съвсем като дрескод ", сподели тя пред CBS MoneyWatch.

И въпреки всичко, до момента в който от ден на ден компании се удвояват по отношение на многообразието, справедливостта и самодейностите за приобщаване, виковете и други очевидни форми на неприязън или мощно нападателно държание от ден на ден не се толерират.

„ Преди може би ще имате сътрудник или управител, който крещи на всички, без значение от това кои са или по какъв начин наподобяват. В един миг това може да е било добре. Но като хора станете по-чувствителни към тормоз, виждате по-малко от това, тъй като хората не желаят да им крещят на работното място “, сподели Матсис-Маккрийди.

Това към момента оставя сива зона сред началник, който е гнусен или непочтителен и човек, чието държание пресича законовите граници. Когато работите като персонален помощник, да вземем за пример, постоянно зависи от чиновниците да решат какъв брой неприятно държание са подготвени да толерират - и на каква цена.

Борба с възнаграждението

Брайън Даниел, който основа Celebrity Personal Assistant Network, с цел да свърже търсещите работа с известни персони и хора с висока чиста стойност, сподели, че желае клиентите му ясно да очертаят какъв брой издръжливи са възнамерява да бъде на служащи, преди да направи мач.

Когато работи с сложни шефове, за които е известно, че минават през десетки асистенти за една година, те нормално оферират на претенденти по-високи от естествените заплати на ставка, която той назовава „ бойно възнаграждение “, термин, заимстван от военните, с цел да опише обезщетения за личния състав, обслужващ в рискови зони.

„ Когато имате тази динамичност с избухливо държание, моята работа е да намеря някой, който има темперамента да може да издържи на рисковото “, сподели Даниел пред CBS MoneyWatch. „ Трябва да категоризираме тези функции в ниша, наречена „ бойно възнаграждение “. “

За отбелязване е, че съвсем всичко е възможно, стига работодателят да не нарушава закона.

„ Ако се записват за това и аз си свърших работата като сътрудник и споделих, че този човек ще крещи на хората, той е избухлив и асистентът прави двойно или тройно, зависи от човек, който да реши дали е добре или не “, сподели Даниел.

В последна сметка, несъмнено, има законови граници, които не могат да бъдат преминавани – без значение от заплатата.

„ Това, което в никакъв случай няма да е наред, без значение от културата на работното място, е особеното отнасяне на хората и това може да е единствено крещенето на дамите “, сподели Матсис-Маккрийди.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР