Шуменските мажоретки спечелиха сребърен медал на Европейското първенство в град

...
Шуменските мажоретки спечелиха сребърен медал на Европейското първенство в град
Коментари Харесай

Шуменските мажоретки със сребро на Европейското първенство в Хърватия

Шуменските мажоретки завоюваха сребърен орден на Европейското състезание в град Пореч, Хърватия, оповестиха на конференция през днешния ден треньорките им Мариола Спасова и Снежана Иванова.

На извършеното за двадесет и повторно европейско състезание за мажоретки са взели участие към 1500 състезателки от 16 страни. За първи път на шампионата са се показали тимове на Русия, Германия и Уелс.

Шуменските девойки са завоювали второ място в категория " традиционал корпус " и четвърто място - в " тържествен корпус ".

България е била показана на надпреварата от сформира от градовете Шумен, Свиленград и Нови Пазар. Мажоретките от Свиленград са спечелили две трети места на шампионата.

" Кандидатствахме европейско състезание за мажоретки през 2020 година да се организира в България, като имаме упоритостта да се състои в новата спортна зала в Шумен ", сподели Снежана Иванова. Тя посочи, че при започване на идната година в залата " Арена Шумен " ще се състои интернационален семинар за съдии и треньори по батънтуърлинг и мажоретки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР