Шуменец, стрелял по бившата си съпруга с преправен револвер, ще

...
Шуменец, стрелял по бившата си съпруга с преправен револвер, ще
Коментари Харесай

Намалиха присъдата на мъж, стрелял по бившата

Шуменец, стрелял по някогашната си брачна половинка с преправен револвер, ще лежи в пандиза 13 година, вместо 15 година Намаленото наказване е на Апелативен съд Варна за 32-годишния Нилгин А., обвиняем за опит за ликвидиране при изискванията на домашно принуждение, владеене на огнестрелно оръжие без позволение и закана за ликвидиране. Остава в действие 30 000 лева обезщетение за потърпевшата, постановено от Окръжния съд в Шумен.

Делото за повторно е пред въззивната инстанция. Миналата година различен състав на Апелативния съд е удостоверил присъдата на шуменските магистрати, само че Върховен касационен съд отменил отчасти решението.

Скандалният случай е от май 2019 година В началото на същата година Нилгин А. се разделил със брачната половинка си след корист с алкохол, редовно физическо и психическо принуждение. След развода научил, че дамата пътува до работното място с колата на комшия и разяждан от ревнивост закрепил проследяващо устройство на автомобила. Закупил газов револвер, който преработил в огнестрелно оръжие и го тествал. Призори на 22 май последвал двамата сътрудници и им препречил пътя на бул. " Симеон Велики ". Когато дамата отишла да приказва с него, с цел да се схванат, Нилгин създал 3 изстрела към главата й и една от сачмите попаднала в тила й. Направил противоположен завой, стрелял и избягал, а по-късно се предал.

При повторното разглеждане Апелативният съд е назначил сложна правосъдна медико-балистична експертиза и повторил разпити. Вещите лица са удостоверили, че модифицираният газов револвер е можел да аргументи гибел. За предварителното решение на мъжа да убие дамата приказва и неколкократното преправяне на газови оръжия в бойни.

Съдебният състав обаче се е съобразил със степента на довършеност на закононарушението и аргументите за това. Според специалисти, съществено увреждане би могло да има при изстрел от по-малко от 3 м и в случай че поразяващата сачма попадне в жизненоважни органи. " Затова в началото избраното наказване от 15 година е несъразмерно, съпоставено със случаи на породена гибел с огнестрелно оръжие ", заключава съда. И дефинира наказване по-ниско от минималния размер, очакван за ликвидиране. Решението предстои на инспекция от Върховен касационен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР