Шумен. Започва реализацията на мащабен за възможностите на Шумен проект

...
Шумен. Започва реализацията на мащабен за възможностите на Шумен проект
Коментари Харесай

Любомир Христов, кмет на Шумен: Започва реализацията на мащабен за възможностите на Шумен проект на стойност 26 млн. лв

Шумен. Започва реализацията на огромен за опциите на Шумен план на стойност 26 млн. лева, съобщи на конференция Любомир Христов, кмет на Шумен, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . „ Той обгръща градска, културна, просветителна и обществена среда и всичко това с помощта на многото работа, които съумяха да свършат специалистите и чиновниците в общината, за което им благодаря “, съобщи Христов. Първият план „ Благоустрояване и рехабилитация на части от техническата инфраструктура на гр. Шумен “, чиято първа копка ще бъде направена през днешния ден, е на стойност към 7 млн. и 200 хил.лв. Той включва пет обекта- кв. „ Тракия “, ул. „ Тича “, зелена повърхност до ДКЦ-1, ул. „ Стационна “ и ул. „ Съединение “.
Любомир Христов уточни, че ще бъдат сменени над 23 000 кв.м. тротари и над 25 км. бордюри. В региона на кв. “Тракия “ ще се работи по 11 улици, дейностите са на стойност над 2 млн. и 530 хил.лв и ще се извършват от „ Автомагистрали Черно море “АД. Рехабилитацията на ул. „ Тича “ ще се прави от „ Виа Конструкт Груп “ ЕООД и е на стойност над 2 млн.лв. Същата компания ще работи и по благоустрояването на зелена повърхност до Диагностично съвещателен център I, което е на стойност 666 718 лева Предвидено е благоустрояване на региона на кръстовището на ул. „ Стационна “, бул. „ Симеон Велики “, то е за 1 292 705 лева и ще се извършва от „ Интегрирани строителни системи “ ЕООД, а БАРС АД ще работи по благоустрояване, създаване и рехабилитиране на пешеходни алеи и тротоар в региона на ул. „ Съединение “ от Пенсионерски клуб №7 до Съдебна палата “, като са планувани 647 656 лева Любомир Христов уточни, че ще държи извънредно доста на качеството на осъществяване на дейностите от страна на компаниите реализатори.
„ На конференцията участват и компаниите, които са спечелили поръчките по петте плана, ще държим доста за качеството и ще има непоколебим надзор “, сподели Христов. Очаква се след две седмици да стартира реализацията и на втората част на програмата „ Региони в напредък “- просветителна инфраструктура на стойност към 12 млн. и 500 хил.лв.,посочи Христов. Той добави, че тази година следва да стартира и реализацията на дейностите по просветителна и културна инфраструтура, на стойност към 6 млн. и 500 хил.лв.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР