Шумен все още е без водоснабдяване, повече от 24 часа.

...
Шумен все още е без водоснабдяване, повече от 24 часа.
Коментари Харесай

Шумен все още е без водоснабдяване

Шумен към момента е без водоснабдяване, повече от 24 часа. Управителят на локалното ВиК-дружество заяви за Българска телеграфна агенция, че се работи по отстраняването на поредна зародила повреда.

На мястото на следващата огромна повреда на ВиК-Шумен е и заместник-кметът Росица Антонова, която извършва краткотрайно длъжността кмет на община Шумен, оповестиха от общинския пресцентър.

Областният шеф на Шумен сподели за Българска телеграфна агенция, че на следващия ден, от 10.00 часа, е поканил на среща отговорниците на региони в сдружението "Водоснабдяване и канализация " в Шумен и основния им инженер, с цел да обсъдят ограниченията, които се подхващат за възобновяване на водоподаването, след повредата на довеждащия тръбопровод.

Вчера от пресцентъра на локалното ВиК оповестиха, че по отношение на зародила повреда на довеждащия магистрален тръбопровод от язовир "Тича " до Шумен, след токов удар при помпените станции "1300 години България " и "Велики Преслав ", от 17.00 часа ще бъде прекратено водоподаването за регионалния град и селата Дибич, Белокопитово и Панайот Волов.

Оттам тогава прецизираха, че спешни екипи работят по локализиране на повредата и след довеждане докрай на аварийно-възстановителните работи поетапно ще бъде възобновено водоподаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР