Шумен ще бъде домакин на традиционна годишна среща на водещи

...
Шумен ще бъде домакин на традиционна годишна среща на водещи
Коментари Харесай

Шумен събира невролози от страната

Шумен ще бъде хазаин на обичайната годишна среща на водещи невролози от страната. XII-ия Collegium praxis neurologicae – „ Шумен и другари 2018 ” ще се организира от 2 до 4 ноември, заяви доктор Ивайло Петров, който оглавява организационния комитет. Научно-практическият конгрес се провежда от Дружеството на невролозите от Шуменска област с поддръжка на МБАЛ–Шумен и под егидата на Българското сдружение по неврология.

По време здравното събитие е планувана национална работна среща „ Лечението на острия мозъчен инфаркт с тромболиза – предизвикателство или ежедневна процедура. Въпроси и отговори ”. Очаква се присъединяване да вземат ръководители на клиники и отделения от лечебните заведения „ Света Анна “, „ Пирогов “ и „ Софиямед “, както и доста невролози.

Предвидени са научни симпозиуми, в които лектори ще бъдат изтъкнати преподаватели от неврологична общественост – акад.проф.Иван Миланов, Председател на българското сдружение по неврология, акад.проф.Лъчезар Трайков от Александровска болница, проф.Ара Капрелян от болница „ Св. Марина “-Варна, проф.Пламен Цветанов от Университетската болница в Плевен.

В две специфични сесии ще бъдат показани практическите аспекти в лекуването на неврологичните болести – „ Личният опит “ и станалата обичайната доста завладяваща Dr Chaos Academy.
Предвидена е и сесия за неврологични медицински сестри, където ще се дискутират характерни проблеми при грижите за този вид заболели.

Подобни конгреси са същински мост сред академизма и неврологичната процедура. Продължаваме традицията, тъй като имаме вяра, че тези срещи дават посока, знание и вероятност, споделя доктор Петров. Със шерването на персонален опит ставаме все по-добри в лекуването, разясняват медици.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР