Шумен. Със спортен спектакъл Ученическата спортна школа в Шумен ще

...
Шумен. Със спортен спектакъл Ученическата спортна школа в Шумен ще
Коментари Харесай

Шумен: Със спортен спектакъл Ученическата спортна школа в града ще отбележи 50-ата годишнина от създаването си

Шумен. Със състезателен театър Ученическата спортна школа в Шумен ще означи 50-ата годишнина от основаването си. Организацията за събитието показа на брифинг шефът на школата Валентин Савчев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . Проявата ще се състои на 21 юни от 16.00 часа в зала „ Арена Шумен “. Предвидени са 10-минутни демонстрации на практикуваните 9 типа спорт и приветствен концерт с присъединяване на възпитаниците на СУ „ Сава Доброплодни “.
Валентин Савчев уточни, че сега проведено със спорт в школата се занимават 1200 деца, а педагогическият колектив е от 14 души. „ Имаме претенцията, че сме едно от най-големите учебни заведения в Шумен. При нас спортуват деца от ранна детска възраст до учащи 11 - 12-и клас. Работим с разпознаваеми експерти и това са единствените експерти в своята област “, съобщи Валентин Савчев.
Той напомни, че школата е основана през 1969 година, а неин първи шеф е бил Богдан Тодоров. В началото са предлагани два типа спорта - треньори и учители по лека атлетика и баскетбол са били надлежно Керанка Василева и Стефанка Радославова. „ С годините Ученическа спортна школата потвърди своето място в развиването на всеобщата физкултура и с всяка година усилва ученическия си състав. Има още накъде да се развиваме, на какво да научим децата, какво да покажем в региона на всеобщия спорт. Изключително доста се вълнувам за идния празник. В годините доста общини закриха ученическите си спортни школи и в този момент се чудят по какъв метод да ги възстановят. Благодарение на далновидната политика на общината тук школата се запази и самоуверено мога да заявя, че Ученическата спортна школа в Шумен е на едно от първите места в страната “, сподели Валентин Савчев.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР