Шумен. С протест и шествие жители на кв. Тракия“ в

...
Шумен. С протест и шествие жители на кв. Тракия“ в
Коментари Харесай

Шумен: Жители на кв. „Тракия“ излязоха на протест срещу презастрояването на квартала

Шумен. С митинг и шествие поданици на кв. „ Тракия “ в Шумен показаха недоволството си от презастрояването на квартала, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Протестиращите обявиха, че не желаят повече бетон, а зелени площи и дървета, облагородяване на свободното междублоково пространство с подобаваща растителност, детски площадки, шадравани и пейки за майките с деца и възрастните хора. „ Казваме „ не “ на бетона, и „ да “ на повече детски площадки и засети дървета “, съобщи Таня Христова от протестиращите.
Недоволството е подбудено от решението на Общински съвет-Шумен за създаване на обществени жилища на територията на квартала с финансиране по Оперативна стратегия „ Региони в Растеж “. Хората показаха терзание, че сходно жилище в центъра на квартала може да се трансформира в гето и да сътвори проблеми. На 10 юни в общината са импортирани 500 подписа против решението за градежа на постройка за обществено слаби.
Проектът на Община Шумен „ Изграждане на обществени жилища в град Шумен “ е финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 година “. В него е заложено създаване на многофамилна жилищна постройка, която ще се състои от две секции. По плана е планувано също построяването на паркинг за 40 автомобила и детска площадка.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР