Шумен. Проверка установи дървета в Шумен, които трябва да бъдат

...
Шумен. Проверка установи дървета в Шумен, които трябва да бъдат
Коментари Харесай

Шумен: Проверка установи дървета в района на ППМГ „Нанчо Попович“, които трябва да бъдат премахнати

Шумен. Проверка откри дървета в Шумен, които би трябвало да бъдат отстранени, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Кметът Любомир Христов съблюдава свое заричане и дружно с учителката Румяна Недева извърши оглед в региона на ППМГ „ Нанчо Попович “ в града. Вчера Румяна Недева не можа да изкаже съображенията си против сечта на дървета по време на общинската сесия и получи специфична покана от кмета дружно да извършат обход и инспекция има ли в действителност безогледна, незаконосъобразна и некомпетентна сеч на дървета. В огледа участваха още инж. Боян Тодоров, заместник-кмет по строителство и екология, омбудсманът Иван Капралов, Златин Кайряков, уравител на Оперативна програма „ Паркове и обредна активност “, Елка Димитрова, лесовъд в предприятието. Обходени бяха улиците в региона на ППМГ „ Нанчо Попович “- „ ул. Македония “, ул. „ Боян Пенев “, ул. „ Нанчо Попович “, ул. „ Доброплодни “, ул. „ Кирил и Методий “ и други При инспекцията бяха открити доста сектори с надигнати от корените на дърветата тротоарни плочки, дървета с дълбоки хралупи, големи корони и клони, които засягат жици от електропреносната система и покриви на жилищни здания.
Кметът изясни, че са премахвани единствено сухи и рискови дървета, саморасли такива, там където е било неотложно по отношение на реализацията на планове за благоустрояване на градската среда по Оперативна програма „ Региони в напредък “ и където корените са разрушили тротоарите, в сектори, където е имало дървета засадени върху разнообразни типове връзки и основават предпоставки за чести повреди. „ Сече са единствено където има нужда, където обстановката го постанова, там, където ще построяваме нови тротоари, където има заболели и рискови дървета, съобщи Любомир Христов. „ Проблемите, които са показани са доста в града. Дървета доста би трябвало да бъдат отстранени по верния метод от нужните експерти. Обществото би трябвало да е осведомено авансово с това, което се случва. Ако такава обиколка беше направена с присъединяване на гражани месец по-рано нямаше да има проблеми и такова напрежение “, комментира след огледа Румяна Недева. Тя получи покана от кмета да се включи в комисията, която ще взе участие на 4 юли в публичното разискване във връзка с зелената система на града.
„ Нямаме разминаване с госпожа Недева по проблемите, които поставихме. Ще разгадавам на нейното съдействие и присъединяване в тази комисия, когато би трябвало да се отстраняват и когато би трябвало да се осъществят планове. В бъдеще когато ще вършим нови тротоари ще каним комисията на место да решаваме и ще пристъпваме към ремонт когато имаме цялостно единодушие с живущите и с комисията “, съобщи кметът Любомир Христов. Той означи, че има концепция за повсеместен обзор на уличните дървета в Шумен, само че за това са нужни много средства. По 8 л. на дърво се желае единствено за първичен оглед и отбелязване, сподели Христов.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР