Шумен. Преточването на първата цистерна от дерайлиралия влак на жп

...
Шумен. Преточването на първата цистерна от дерайлиралия влак на жп
Коментари Харесай

Комисар Тошко Бързилов: Преточването на първата цистерна от дерайлиралия влак на жп гара Хитрино бе сред най-рисковите моменти

Шумен. Преточването на първата цистерна от дерайлиралия трен на жп гара Хитрино бе измежду най-рисковите моменти. Това съобщи пред публицисти комисар Тошко Бързилов, шеф на „ Оперативен център “ на ГДПБЗН, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Комисар Бързилов даде показания в днешното съвещание на Окръжен съд-Шумен по делото за влаковата злополука в село Хитрино от 10 декември 2016 година. „ Хората, които работехме на на мястото на индицента, работеме в колектив. Най-важното беше да запазим живота и здравето им, да не допуснем втори гърмеж и нови потърпевши, да не утежним в допълнение нещастието, значимо беше и да не допуснем външни хора в периметъра на случая, да не извършват несвойствени действия, без да имат нужната подготовка и опит “, съобщи комисар Бързилов.
Пред съда той разказа ситуацията, която е видял пристигайки в Хитрино в предиобедните часове на 10 декември- разкачена комбинация, 4-5 вагона, изтеглени на гарата, 12 дерайлирали и 9 вагона прави на жп линията. Комисар Бързилов описа и какво е било присъединяване му в интервенцията по очистване на следствията от случая. Заседанието продължава с разпит на още очевидци.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР