Шумен. ОРеформата във ВиК сектора започва и завършва, изчерпва се

...
Шумен. ОРеформата във ВиК сектора започва и завършва, изчерпва се
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова: Реформата във ВиК сектора започва и завършва, изчерпва се изцяло и единствено с повишаване на цената на водата

Шумен. ОРеформата във ВиК бранша стартира и приключва, изчерпва се напълно и само с повишение на цената на водата съобщи омбудсманът Мая Манолова по време на публичната полемика за качеството на водата в Шумен, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . „ Това е повече от обезпокоително, тъй като дружно с повишението на цената на водата до равнища, които стават обществено непостижими за българските жители, се лимитира достъпът им до вода. В 21 век, използването на вода поради високата и цена стартира да става недостъпно за огромни групи хора у нас. В същото време предстоящият резултат за повече доходи не се оправдава, тъй като събираемостта не пораства и тя ще понижава, защото потреблението ще се свива “, сподели Мая Манолова.
Тя означи, че повишението на цената на водата по никакъв метод не подтиква ВиК сдруженията, ВиК операторите и ВиК асоциациите да усъвършенстват услугата и да покачват качеството. „ Това е по този начин, тъй като те имат обезпечени повишаващи се доходи, които се дефинират от един индикатор - равнището на инфлацията. За страдание това ще продължи и през идващите няколко години. Законът, нормативната база са написани по метод, който не държи сметка за никакви други индикатори - качество, течове, вложения, единственият индикатор, който ще се отразява върху повишението цената на водата през тази, идната и по-следващата година е инфлацията Това е недопустимо и непочтено по отношение на българските жители. Сигурна съм, че хората това няма да го търпят “, разяснява Мая Манолова. Тя регистрира, че през 2018 година първо място измежду жалбите на потребителите са били точно тези против зов услугата- 751 броя, като сериозна част от тях са били групови.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР