Шумен. Одобрена беше цената за депониране на тон отпадък в

...
Шумен. Одобрена беше цената за депониране на тон отпадък в
Коментари Харесай

Шумен: Одобрена беше цената за депониране на тон отпадък в Регионалното депо в кв. Дивдядово за 2018 година

Шумен. Одобрена беше цената за депониране на звук боклук в Регионалното хранилище в кв. " Дивдядово " в Шумен за 2018 година, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Общото заседание на Регионалното съдружие за ръководство на отпадъците на общините от Шуменска област одобри тя да бъде 20,61 лева без Данък добавена стойност, при 20,25 лева за миналата година, като лекото завишение е поради условието за начисляване на обезценка върху техниката.
На база изследване за нужните средства по мероприятията за поддръжка и стопанисване на депото, общата сума на разноските за цяла година е 631 266 лева Живка Атанасова, гл. специалист „ Екология “ в Община Шумен, уточни, че е признат и размерът на обезпеченията, които общината притежател на депото пресмята и събира от неговите ползватели. „ Тези средства се употребяват при рекултивацията на депото, след неговото закриване и мониторнгът, който в границите на 30 години общината би трябвало да организира, там отчисленията падат от 1,52 лева на 1,15 лева за звук депониран боклук, защото се пресмятат на база остатъчен потенциал на депото “, сподели Атанасова.
По настояването на Община Хитрино, Сдружението даде единодушие за разпределяне на средства за закупуване на дробилка и техника към нея. Подписано беше съглашение сред сътрудниците в Регионалното съдружие за ръководство на отпадъците на общините от Шуменска област за кандидатстване с едно планово предложение пред Оперативна стратегия „ Околна среда “ за апаратура за компостиране и апаратура за авансово отнасяне на смесени битови боклуци. Очаква се до една-две седмици, планово предложение да бъде подадено.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР