Шумен. Над 70 състезатели по шах се очаква да вземат

...
Шумен. Над 70 състезатели по шах се очаква да вземат
Коментари Харесай

Шумен: Над 70 състезатели по шах се очаква да вземат участие в VI-тия мемориал „Стоян Иванов“

Шумен. Над 70 състезатели по шах се чака да вземат присъединяване в VI-тия мемориал „ Стоян Иванов “ в Шумен. Организацията за идните шампионати по интензивен шах и блиц, беше показана на брифинг с присъединяване на Найден Косев, заместник-кмет в Община Шумен и Атанас Димитров от шахматен клуб „ Шумен “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . „ Тази година мемориалът, на името на интернационалния занаятчия и бележит шахматен възпитател Стоян Иванов - един от основоположниците на шуменската шахматна школа, ще се организира в зала „ Арена Шумен “, което ще даде опция за по-голям брой участници и фенове на надпреварата. Намерението на Общината е да подкрепя развиването на шахмата в Шумен въз основата на съществуващата традиция и опит “, съобщи Найден Косев.
„ Освен нашият шампионат, национална купа за мъже и дами у нас се организира единствено още един път - през месец февруари в Пловдив. Това е знак за престижа и доверието към нашия спорт “, уточни Атанас Димитров.
До момента във краткотрайните листи за присъединяване подадени над 50 поръчки, като записването продължава до самия шампионат, който стартира от 10.00 часа на 26 юли. Под номер 1 в листата е гросмайстор Васил Спасов, който тази година е картотекиран в шахматен клуб „ Шумен “.
„ Турнирът е е отворен за всички, които желаят да играят шах. Сред подалите поръчки има както титулувани състезатели, по този начин и начинаещи шахматисти. Има и доста деца, които в този момент усвояват играта “, сподели още Атанас Димитров.
Мемориалът, която включва шампионатите по интензивен шах и блиц, ще бъде открит на 26 юли от 10.00 часа. Закриването и награждаването на спечелилите ще се състои в неделя от 13.00 часа. Състезанието в „ Арена Шумен “ ще бъде със свободен вход за феновете. По време на партиите е належащо да се пази цялостна тишина в залата, не се позволява и потреблението на телефони и таблети.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР