Шумен корупционен скандал разтърси руското издание на Стани богат. Главният

...
Шумен корупционен скандал разтърси руското издание на Стани богат. Главният
Коментари Харесай

Скандал в руския Стани богат: Верни отговори срещу процент!

Шумен корупционен скандал раздруса съветското издание на " Стани богат ". Главният редактор на шоуто, което в Русия се излъчва под името " Кой желае да стане милионер? ", беше упрекнат, че е предложил договорка на участник по схемата " правилните отговори против % от облагата ", заяви Bulgaria ON AIR.

Действието се развива през ноември, само че абсурдът гръмна преди няколко дни. Участници в " Стани богат " са именитият Александър Друз – известен играч в друга сходна игра - " Какво, къде, по кое време ", и негов съотборник.

Двамата играят впечатляващо и стигат до последния въпрос за 3 милиона рубли или към 40 000 евро. Въпросът " С коя фигура в шахмата се афишира мат на Легал? " се оказва препъникамък.

Участниците избират отговор " цар " вместо верния " кон ". И това ги лишава от огромната премия. Впоследствие редакторът на предаването Бер разкрива в своя блог, че Друз му е предложил корупционна скица. И по този начин отваря Кутията на Пандора.

Следват взаимни обвинявания, а Бер разгласява в интернет записи, за които се твърди, че са от телефонни диалози с участника в телевизионната игра.

Главният редакторът твърди, че е решил да устрои капан на нечестните участници и сменил пет въпроса преди предаването. Самият състезател пък е безапелационен – схемата е препоръчана от Иля Бер.

След разразилия се скандал от съветския " Първи канал " оповестиха, че двамата забъркани ще бъдат отстранени, а извоюваната сума няма да бъде разпределена.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg