Шумен. Експертна комисия изготви селекцията на номинираните за Наградата на

...
Шумен. Експертна комисия изготви селекцията на номинираните за Наградата на
Коментари Харесай

Шумен: Експертна комисия изготви селекцията на номинираните за Наградата на Шумен в системата на образованието и науката

Шумен. Експертна комисия изготви селекцията на номинираните за Наградата на Шумен в системата на образованието и науката, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Шумен . Комисията е в състав от 7 души с ръководител Валентина Тодорова, ръководител на Постоянната комисия „ Просвета, обучение, просвета “ към Общинския съвет. В началото на днешното съвещание Валентина Тодорова напомни, че в период до 11 април Експертната комисия изготвя своето предложение до ПК „ Просвета, обучение и просвета “, което включва до 3 номинации във всяко направление. Изборът е с скрито гласоподаване, с болшинство от списъчния състав на Експертната комисия. „ Нашата работа през днешния ден няма да е доста сложна, защото в множеството категории има по едно предложение, в четири категории са по две, а до три и повече от три оферти в категория няма “, уточни Валентина Тодорова. По 7 гласа „ за “ събраха: Красимир С. Калоянов от 12 клас на ППМГ „ Н. Попович “ за „ Ученик на годината “ в филантропичната и природоматематическата област, Александър Р. Димитров от 12 клас на ЦПЛР-ОД за „ Ученик на годината “ в региона на изкуствата и спорта, Денис И. Мустафов от 10 клас на ПГМЕТТ „ Хр. Ботев “ за „ Ученик на годината “ в региона на професионалното образование, Сабина Св. Василева - студентка в специалността „ Физика “ в Шуменския университет в категорията „ Студент в региона на естествените, математическите и техническите науки “, Слави В. Димов - ст. преподавател по физическо образование и спорт в 9 ОУ „ П. Волов “за „ Учител на годината “ в областта на естествените, математическите и техническите науки, доктор Албена Иванова-Неделчева - шеф на СУ „ С. Доброплодни “ в категорията „ Директор/зам.-директор на учебно заведение или обслужващо звено “, доцент доктор Красимир М. Кордов - учител в Шуменския университет за „ Награда за принос в региона на естествените, математическите и техническите науки “, проф. доктор Димитър Попов - учител в Шуменския университет, за „ Награда за принос в областта на филантропичните и педагогическите науки “, Фикрет Индже - ръководител на надзорния съвет на „ Алкомет “ АД в категорията „ Физическо лице “.
От двете оферти в категорията „ Учител на годината “ в системата на предучилищното обучение преди всичко бе класирана Светла Д. Патева, старши преподавател по музика в ДГ „ Дружба “, а на второ място - Лиляна С. Спасова – ст. преподавател в ДГ „ Конче вихрогонче “. Две бяха предложенията и за „ Учител на годината “ в областта на филантропичните науки, като преди всичко бе класиран Андрей С. Андреев, учител в СУ „ Йоан Екзарх Български “, на второ място – Дарина М. Бошнакова – ст. преподавател по музика в СУ „ С. Доброплодни “. В категорията „ Ученическа групировка “ преди всичко съгласно резултатите от гласуването е учебният тим по баскетбол юноши 11 - 12 клас към ППМГ „ Н. Попович “, а на второ - театралната ученическа групировка при НУ „ Ил. Р. Блъсков “. В категорията „ Педагогически колектив в системата на учебното и извънучилищното обучение отпадна предлагането за учителския колектив на СУ „ П. Волов “. То е направено от педагогическият съвет на самото учебно заведение, което опонира на статута- по статут педагогическият съвет няма право да се самономинира. Със 7 гласа „ за “ в категорията „ Педагогически колектив в системата на учебното и извънучилищното обучение бе одобрена номинацията на педагогическия колектив на ЦПЛР-УСШ „ Хан Крум “. Обявените от Експертната комисия номинации за Наградата на Шумен в системата на образованието и науката ще бъдат прегледани от Постоянната комисия „ Просвета, обучение, просвета “ към Общинския съвет, която би трябвало да утвърди по едно предложение във всяко направление и да ги предложи за гласоподаване на сесия на Общинския съвет. Наградата на Шумен ” в системата на образованието и науката се присъжда по случай Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност за достижения в системата на образованието и науката през миналата календарна година. Връчва се в навечерието или на 24 май. Кметът на Община Шумен и ръководителят на Общински съвет Шумен връчват „ Наградата на Шумен ” на отличените на специфична гала. Имената на удостоените с “Наградата на Шумен ” се вписват в почетната книга на града.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР