Шумен е градът в България с най-евтиното гориво в момента.

...
Шумен е градът в България с най-евтиното гориво в момента.
Коментари Харесай

Колко ще ни струва горивото до морето

Шумен е градът в България с най-евтиното гориво сега. Според статистиката, жителите му зареждат класическия бензин А95 приблизително за 1.65 лева, а дизела - за 1.68 лева Кърджали е градът където, още веднъж съгласно статистиката, се продава най-скъпото гориво в България. За литър бензин там заплащат 1,72 лева, дизелът пък е на цена от 1,75 лева, което е почти с 10 стотинки повече от Шумен, заяви Нова тв.

Със своите 1,67 лева за литър от класическия А95 и 1,71 лева за литър дизел, София е регионалният град, който се подрежда в средата на класацията. Базирайки се на цените сега, в случай че в този момент тръгнем от тук за морето автомобил, който изразходва 6 литра дизел на всеки 100 километра, дистанцията от 380 километра до Бургас, ще изминем за 39 лв.. Същото това пътешестване, със същия автомобил, 3 месеца по-рано - преди да бъде оповестено изключителното състояние, щеше да ни коства 52 лева С 13 лв. повече.

Въпрос на конкуренция. От Асоциацията на търговците, производители, вносители и превозвачи на горива, изясняват разликата в цените сред обособените региони по този начин. И допълват, че там, където насищането от разнообразни бензиностанции е по-слабо, цените са по-високи. Въпреки това, съгласно Симо Симов - заместник-председател на Асоциацията, общият спад на цените сега е рекорден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР