Шумен е градът с най-скъпата вода и един от градовете

...
Шумен е градът с най-скъпата вода и един от градовете
Коментари Харесай

Водата в шумнеските села: Скъпа и идва веднъж на 20 дни

Шумен е градът с най-скъпата вода и един от градовете с най-големи загуби на питейна вода - над 80 % изтичат от тръбите и не стигат до чешмите на хората.

Заради все по-сериозния режим на водата в село Обител, където вода има един път на към 20 дни, за по 3-4 часа, Адем запасява дома си с нов бидон.

Снимка: btvnovinite.bg

Като пристигна водата, бидонът ще бъде запълнен за ресурс. Освен това с вода са цялостни още бидони и към 20 туби по 10 литра. Домът Дома на Адем е трансфорат в склад за вода.

Въпреки безводието, водата тук коства по над 2 лв. за кубик.
Омбудсманът: Трябва да има по-справедлива цена за водата, която не става за пиянство По думите на Диана Ковачева жалбите против ВиК услугите и качеството на водата са най-вече
Обител, село с към 600 души население, се зарежда с гравитачна и помпажна вода, само че водоизточниците са съвсем пресъхнали, в тази обстановка единствени бунар в селото и няколкото чешми са най-достъпното избавление за хората.

Снимка: btvnovinite.bg

Обител и близките села са на непоколебим воден режим от есента, в цялата община Омуртаг единствено 5 обитаеми места са с непрестанно водоподаване. От локалното ВиК споделят, че сушата и остарялата водопреносна мрежа са главните аргументи за казуса.
КЕВР: Нови по-високи цени на водата в 24 града (ОБЗОР) Окончателното решение на регулатора за нарастването ще бъде взето до края на месеца
Единственото решение на казуса е ремонт на водопреносната мрежа, само че пари за това няма. Докато се случи, локалните се молят за дъжд.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР