Шумен. Чрез индивидуални помощи de minimis чрез Държавен фонд (ДФ)

...
Шумен. Чрез индивидуални помощи de minimis чрез Държавен фонд (ДФ)
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов пред тютюнопроизводители: Държавен фонд „Земеделие“ ще вземе решение за изплащане на дължимите суми

Шумен. Чрез самостоятелни помощи de minimis посредством Държавен фонд (ДФ) „ Земеделие “ ще бъдат подкрепени тютюнопроизводителите от Североизточна България, които имат неплатен тютюн от гръцка компания. Това стана ясно на среща на премиера Бойко Борисов с представители на тютюнопроизводителите в село Пристое. Той уточни, че в четвъртък следва съвещание на Управителния съвет на Държавна фирма „ Зедемелие “, на който чака да бъдат показани описи с имената на всички тютюнопроизводители, на които гръцката компания дължи пари, а с цел да се подсигурява истинността на описите, те би трябвало да носят подписа на кмета на съответното обитаемо място и на регионалния шеф. Премиерът посочи, че Държавен фонд „ Земеделие “ ще вземе решение за изплащането на дължимите суми.
„ Знам какво ще кажат доста хора, само че България не е единствено на жълтите павета. Това са отрудени хора, в земята, в тютюна. За какво ли не се харчат пари, и те заслужават да им се обърне внимание. Деца, дами, мъже копаят, работят,за да вземат по 5, 6, 7 хиляди лева - за тях са пари. А и България е и тук, не е единствено София “, съобщи Бойко Баорисов.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР