Шулц посочи, че неговата партия е постигнала широко съгласие да

...
Шулц посочи, че неговата партия е постигнала широко съгласие да
Коментари Харесай

Шулц отрече, че започва преговори с Меркел за кабинет

Шулц уточни, че неговата партия е постигнала необятно единодушие да не изключва нито една опция за ново държавно управление, предадоха Ройтерс и ДПА.

Той отхвърли да се е съгласил за сформиране на нова коалиция с консерваторите на Меркел и сподели, че съставянето на такава коалиция "не е автоматизирано ".

Лидерът на социалдемократите добави, че се е обадил на канцлерката, с цел да се оплаче, че нейният Християндемократически съюз е станал източник на публикувана по-рано в медиите информация, че социалдемократите са подготвени да водят съдружни договаряния.

ГСДП в началото пое курс към твърда съпротива след парламентарните избори на 24 септември поради опасения, че ново влизане във властта дружно с консерваторите ще я обезличи изцяло (знак, за което беше най-ниският следвоенен резултат на социалдемократите на вота).

Християндемократите на Меркел обаче не съумяха да се спогодят със Зелените и Свободните демократи и по този начин дори политическото бъдеще на канцлера се оказа пленник на комплицираната обстановка.

"Имаме доста разновидности (за сформиране на правителство) ", съобщи Шулц след извършена през днешния ден среща на управлението на социалдемократите и състояли се нощес диалози сред него, Меркел и баварския й съдружник Хорст Зеехофер.
"По никакъв метод не сме притиснати от времето ", сподели той.

"Това, което мога да ви кажа, е, че обсъдихме съществено обстановката на срещата на партийното управление на социалдемократите...
Що се отнася до съставянето на ново държавно управление, имаше необятна поддръжка да не се изключва нито една опция ", съобщи Шулц.

Партийни функционери обявиха, че управлението на социалдемократите ще утвърди на конгрес идната седмица започването на договаряния за нова коалиция с консервативния блок на Меркел. По думите им Шулц е поел този ангажимент по време на диалози с Меркел и Зеехофер, който оглавява Християнсоциалния съюз - баварските съдружници на канцлерката.

Лидерът на социалдемократите посочи като значим детайл за възможни съдружни договаряния нуждата от смяна на политиката на Германия по европейските въпроси.

"Даването на позитивен отговор на (френския президент) Еманюел Макрон ще бъде основен детайл при всевъзможни договаряния с Германската социалдемократическа партия ", съобщи Шулц в изявление за списание "Шпигел ".

Според него би трябвало да се вкара обща европейска данъчна политика и да има финансов министър на Европейския съюз.

Висш член на християндемократите сподели, че партията му е подготвена да стартира съдружни договаряния със социалдемократите.
"Сега социалдемократите би трябвало да дадат изясненост ", съобщи Клаус Шулер, като изясни, че консерваторите почитат метода на Шулц първо да разиска по какъв начин да се работи по-нататък на конгрес на своята партия идната седмица.

"Фактът, че през днешния ден ние подчертахме, че сме подготвени да стартираме сходни договаряния със социалдемократите, демонстрира, че желаеме да доведем до сполучлив свършек тези договаряния ", сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР