Щутгарт записа категорична победа и разби 3:0 Хамбургер в първия

...
Щутгарт записа категорична победа и разби 3:0 Хамбургер в първия
Коментари Харесай

Щутгарт се разправи с Хамбургер и гледа смело към оставането си в Бундеслигата

Щутгарт записа безапелационна победа и разруши 3:0 Хамбургер в първия мач от плейофа за оставане/влизане в Първа Бундеслига на своя „ Мерцедес Бенц Арена “. Константинос Мавропанос откри още в първата, а Йоша Вагноман удвои в 51-ата минута. Серу Гираси оформи крайния резултат в 54-ата минута за „ швабите “, които можеха да реализират и още по-убедителна победа, откакто изпуснаха и дузпа.

Мачът стартира по съвършен метод за Щутгарт, който поведе още преди да изтече първата минута на мача. След центриране от корнер на Борна Соса Мавропанос се извиси и с глава прати топката в мрежата за 1:0.

В 25-ата минута домакините получиха дузпа, само че Серу Гираси пропусна от бялата точка, откакто ударът му бе избавен от вратаря Даниел Фернандеш.

В 51-ата минута резултатът въпреки всичко бе подсилен. Енцо Мийо получи пас в кулоар в наказателното поле и незабавно продължи към Вагноман, който стреля във вратата за 2:0.

Само три минути по-късно бе завършена и класиката. Отново след центриране на Соса от корнер Гираси се извиси и с глава бе прецизен за крайното 3:0.

За гостите вечерта стана още по-лоша в 69-ата минута, когато Анси Сухонен извърши жестоко нарушаване и получи червен картон.

Така Щутгарт има отлична преднина преди реванша, до момента в който Хамбургер ще би трябвало да търси голям поврат на собствен терен, в случай че желае да извърши фантазията си за завръщане в елита на Германия. Ответната среща е на 5 юни на „ Фолкспаркщадион “.

⏹️An assertive and vibrant performance gives VfB a three-goal lead after the first leg!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР