Щутгарт се наложи над Аугсбург с минималното 1:0 като гост

...
Щутгарт се наложи над Аугсбург с минималното 1:0 като гост
Коментари Харесай

Щутгарт надви Аугсбург и измести Байерн

Щутгарт се наложи над Аугсбург с минималното 1:0 като посетител в мач от 33-ия кръг в Бундеслигата. Единственото попадение в срещата падна в 48-ата минута, а създател бе Серу Гираси, който не стопира да свети през сегашния сезон.

След този триумф Щутгарт към този момент има 70 точки в актива си и изпреварва Байерн Мюнхен, който е с 69, с цел да изкачи на второ място. Аугсбург пък е 9-ти с 39 точки.

Двубоят стартира с напън от страна на гостите. В 13-ата минута Крис Фюрих получи топката в наказателното поле и стреля отблизо разстояние, само че топката мина около левия непряк дирек.

Дениз Ундав шутира от границата на наказателното поле на Аугсбург в 30-ата минута, само че Томаш Кубек блесна със ужасно избавяне.

Джейми Левелинг пропиля страховит късмет в 36-ата минута, когато навлезе в наказателното поле на домакините и стреля, само че разтресе десния непряк дирек на вратата.

Щутгарт продължи с натиска си на старта на второто полувреме. Енцо Мило направи ужасно дълго подаване към Серу Гираси, който показва усет към гола и изпрати топката в мрежата в 48-ата минута.

Щутгарт потърси и втори гол, с който да реши мача. В 87-ата минута Силас получи топката в наказателното поле и стреля към долния ляв ъгъл на вратата, само че още веднъж Томаш Кубек се намеси по брилянтен метод.

Аугсбург направи няколко офанзиви в добавеното време, които обаче бяха несполучливи, а Щутгарт си потегли с цялостния комплект от точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР