Щутгарт победи като гост Бохум с 3:2 в мач от

...
Щутгарт победи като гост Бохум с 3:2 в мач от
Коментари Харесай

Важна победа за Щутгарт в битката за оцеляване след голово шоу в Бохум

Щутгарт победи като посетител Бохум с 3:2 в мач от 27-мия кръг на Бундеслигата и реализира значима победа в борбата за оцеляване. Голове на Хироки Ито (14’), Сехру Гираси (60’) и Йоша Ваньоман (63’) донесоха триумфа на “швабите ”, а за домакините точни бяха Кевин Щьогер (58’-дузпа) и Филип Хофман (85’).

Щутгарт откри резултата в 14-ата минута. Борна Соса центрира, бранителят на Бохум Ерхан Машович почисти неприятно топката, която попадна на крайници на Хироки Ито, който с бомбен удар с левия крайник не остави никакви шансове  на стража на домакините Мануел Риман. Бохум опита да реагира, само че с изключение на един удар с глава на Такума Асано в 28-ата минута не съумяха да основат доста рискове пред вратата на “швабите ”.

В началото на втората част Щутгарт пропусна страхотна опция. В 51-вата минута Йоша Ваньоман направи впечатляващ рейд и мина няколко бранители на Бохум, само че от непосредствена непосредственост стреля право в тялото на вратаря Риман. Шест минути по-късно при офанзива на домакините Енцо Мило задържа Филип Фьорстер в наказателното си поле и реферът Франк Виленборг уточни бялата точка. Кевин Щьогер осъществя от дузпата с лекост и по този начин в 58-ата минута Бохум възвърне равенството - 1:1.

Радостта на домакините обаче не търпя дълго, след катов ответната офанзива Борна Соса центрира и централният нападател на Щутгарт Сехру Гираси с лекост чукна топката в мрежата, оставен безусловно непокрит - 1:2 за “швабите ” в 60-ата минута. Само три минути по-късно гостите нанесоха още един удар по упоритостите на Бохум. Енцо Мило центрира, вратарят Мануел Риман излезе неразчетено и бе надскочен от Йоша Ваньоман, който осъществя с глава - 1:3 за Щутгарт.

Бохум опита да се отърси от шока след получените бързи попадения, като в 71-вата минута Герит Холтман стреля рисково след положително центриране на Такума Асано, само че Фабиан Бредлов избави. Натискът на домакините въпреки всичко даде резултат, кати пет минути преди края Филип Хофман понижи на 2:3, откакто получи положително подаване от Филип Фьорстер. Щутгарт пък пропусна да реши всичко в 89-ата минута, когато резервата Силас Вамангитука остана самичък против Мануел Риман, само че стражът избави и ненапълно изкупи грешката си за третия гол на “швабите ”. В последните секунди на мача се стигна и до съществено сдърпване сред двата отбора, което бе предстоящо поради огромния залог на срещата.

С триумфа си Щутгарт се изкачи в таблицата и към този момент не е на последното място в класирането, като най-малко краткотрайно е на 16-ата позиция. Тимът записа първата си победа в последните си шест мача в Бундеслигата, като също така се класира за полуфиналите на Купата на Германия. Бохум пък записа първата си загуба в последните си четири мача за състезание, като отборът е директно над днешния си си противник и има 3 точки повече от него.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР