Щутгарт беше много близо до първия си успех на чужд

...
Щутгарт беше много близо до първия си успех на чужд
Коментари Харесай

Крамарич лиши Щутгарт от първа победа като гост

Щутгарт беше доста покрай първия си триумф на непознат терен от началото на сезона в Бундеслигата, само че попадение на Андрей Крамарич в 4-ата минута на добавеното време донесе точката на Хофенхайм в семейството на " швабите " - 2:2. Хърватинът вкара и другия гол за Хофе, а за гостите се разписаха Сехру Гираси и Ватару Ендо. 

Домакините бяха по-активни първоначално и можеха да поведат още в 3-ата минута, само че Роберт Сков стреля в навън. Малко по-късно Хофе въпреки всичко излезе напред в резултата. Анхелиньо центрира към Андрей Крамарич и хърватският национал се разписа за 1:0. В средата на полувремето Сков получи травма и вместо него в игра се появи Кевин Акпогума.

До края на първата част играта беше много накъсна. Щутгарт обаче се възползва от една от дребното си благоприятни условия пред вратата на Оливер Бауман и стигна до гол. Негов създател стана Сехру Гираси в добавеното от рефера време на първата част.

След почивката " швабите " се отбраняваха добре и разчитаха на редки, само че рискови контраатаки. В 77-ата минута Науиру Амада откри Ватару Ендо и японецът прати топката в мрежата. Секунди след гола създателят и на двете асистенции за Щутгарт Амада получи червен картон, откакто към този момент имаше жълт, само че си разреши да репликира съдията.

Мунас Дабур пропусна чисто състояние в 84-ата минута, само че в последните секунди на срещата Крамарич вкара красиво попадение и избави Хофенхайм от загуба. Отборът на Андре Брайтнер заема 13-о място в класирането с 19 точки, а Щутгарт има 16 и е директно над зоната на застрашените от изпадане.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР