Щурмови отряди на частната военна компания Вагнер“ са пробили отбраната

...
Щурмови отряди на частната военна компания Вагнер“ са пробили отбраната
Коментари Харесай

Руснаците са пробили отбраната на ВСУ в източните покрайнини на Бахмут

Щурмови отряди на частната военна компания " Вагнер “ са пробили защитата на Въоръжените сили на Украйна в източните околности на Бахмут, оповестяват съветските анализатори от " Рибар “ .

На Бахмутският сектор от фронта, съветски елементи са открили цялостен надзор над Завода за шампанско и предприятието " Синиат “. На югоизток се водят боеве наоколо до завода за подбиране на боклуци и на улица " Фьодор Максименко ".

Руските щурмови също напредват на североизток. Няколко опорни пункта на ВСУ наоколо до село Подгородное са попаднали под техен надзор.

Според данните на медията, командването на Въоръжените сили на Украйна прави незабавна ротация на персоналния състав за поддържане на боеспособността. В централната част на Бахмут и в северните околности са били образувани щурмови групи за осъществяване на контранастъпление.

Силите на 58-а бригада са изтеглени от зоната на бойните дейности на полигони в Сумска или Черниговска област.

Същевременно, както оповестяват от " Рибар “, артилерията на 28-ма и 53-та механизирани бригади на ВСУ водят масиран обстрел на регионите на хипотетичното нахлуване на Въоръжените сили на Руската федерация в Опитное, Бахмутско, Зайцево, Курдюмовка и Майорск.

Както стана ясно по-рано, украински инженерни и сапьорни групи взривиха железопътния мост в Парасковиевка, с цел да забавят настъплението на съветските войски.

Съгласно информацията на " Рибар “, в региона на Соледар щурмовата група на ЧВК " Вагнер “ е открила надзор над взводен опорен пункт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР