Щугарт постигна драматична, но важна победа с 3:2 над Аугсбург

...
Щугарт постигна драматична, но важна победа с 3:2 над Аугсбург
Коментари Харесай

Щутгарт постигна труден обрат в мач с пет гола и се измъкна от зоната на изпадащите

Щугарт реализира трагична, само че значима победа с 3:2 над Аугсбург в продължаващата си битка за избавление в 27-ия кръг на Бундеслигата. Домакините реализираха цялостен поврат и сграбчиха трите точки, откакто на два пъти изоставаха в резултата, а точни бяха Валдемар Антон (44’), Омар Мармуш (79’) и Тиаго Томаш (85’). За гостите головете паднаха първоначално и края на първото полувреме и бяха дело на Андре Хаан (6’) и Михаел Грегорич (44’).

Гостите от Аугсбург поведоха още в 6-ата минута на дуела, когато центриране отляво на Даниел Калиджури попадна на волето на Андре Хаан и той откри резултата за 1:0. Минута по-късно Омар Мармуш от домакините бе изведен в наказателното поле и падна при прикосновение с вратаря Рафал Гикиевич, само че претенциите за дузпа от страна на щаба на Пелегрино Матарацо не бяха почетени.

В идващите минути Щутгарт последователно наложи напън и на няколко пъти бе покрай попадението. В 23-ата минута Томас Тиаго стреля рисково от границата на наказателното поле, само че топката мина около дясната греда. С Най-сериозният напън се отличи Саша Калайджич в 29-ата минута, когато даже вратарят на гостите бе преодолян, само че защитник почисти топката.

Домакините въпреки всичко стигнаха до равнене минута преди края на първото полувреме, когато Борна Соса центрира от фал, а Валдемар Антон прати топката в глава в мрежата на Гикиевич за 1:1. Радостта на домакините обаче търпя единствено към минута, след което играчите на Маркус Вайнцийл още веднъж излязоха напред. Те се възползваха от липса на централизация в играчите на домакините, Даниел Калиджури съумя да преодолее над 30 метра, бе спрян малко пред наказателното поле, само че топката попадна в Арне Майер, който пък подаде чудесно към Михаел Грегорич и той с обмислен удар направи 2:1 в интерес на Аугсбург.

“Швабите ” възвърнаха още веднъж равенството малко повече от 10 минути преди края на постоянното време, когато Омар Мармуш извърши по съвършен метод директен свободен удар за 2:2. Само минута по-късно те имаха отлична опция да излязат напред в резултата, само че героичните изяви на Гикиевич не разрешиха това да се случи. Това се случи в 85-ата минута - центриране съвсем от центъра бе боксирано от стража на гостите, само че единствено с цел да бъде върната топката в наказателното поле в краката на Томас Тиаго, а той я прати в мрежата със мощен и прецизен удар за цялостния поврат - 3:2. Те направиха необикновен пропуск в добавеното време, когато двама техни играчи останаха против Гикиевич и един защитник, разиграха чудесно, само че в. Крайна сметка удара на Крис Фюрих бе изчистен.

С тези три точки Щутгарт излезе от зоната на изпадащите и заема 14-ото място в класирането с 26 точки, колкото има и днешния съперник Аугсбург, който обаче е 15-и поради по-лошата си голова разлика.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР