Щрабаг“ обжалва поръчката за 16,5 км трасе от , чиято

...
Щрабаг“ обжалва поръчката за 16,5 км трасе от , чиято
Коментари Харесай

„Щрабаг“ стопира възлагането за участък от автомагистрала „Европа“

„ Щрабаг “ апелира поръчката за 16,5 км трасе от, чиято планирана стойност е 224,3 млн. лв. без Данък добавена стойност. Причина за недоволството пред Комисията за защита на конкуренцията е, че консорциумът сред „ Щрабаг “ ЕАД и „ Страбаг “ Сп.з.о.о. – клон България КЧТ “ е отхвърлен. Той дори не е стигнал до отваряне на ценовата оферта. В претекстовете за отстраняването му се показва, че липсват типове действия от количествено-стойностната сметка за шумозащитната стена, направено е „ сливане “/ “окрупняване “ на действия от КСС, позволени са несъответствия с условията на техническите спецификации и други По жалбата в Комисия за защита на конкуренцията е формирано произвеждане. Това автоматизирано стопира по-нататъшни дейности по процедурата, която на процедура е финализирана с избор на реализатор.

На първо място е класиран консорциум сред „ ГБС-Инфраструктурно строителство “ АД, „ “ АД и „ Обонато билд “ ЕООД, чиято цена е 222 466 239 лв. без Данък добавена стойност.

Втора е компанията „ Грома Холд “ ЕООД (с оферта за 238 млн. лева.), а на трето – обединяване сред „ Глобал Кънстръкшън “ АД и „ Левантина, Инхениериа и Конструкцион СЛ (с оферта за 249 млн. лева.).  



Припомняме, че кандидатит да изградят сектора бяха 10 на брой. Седем от тях са отстранени. Освен сдруженията на „ Щрабаг “, отпаднали от надпреварата са компаниите „ ВДХ “ АД, „ Трейс Груп Холд “ АД и консорциумите „ ТАРГОМАН “ (между „ Автомагистрали – Черно море “АД и „ ИСА 2000 “ ЕООД), „ КОРИДОР ЗАПАД-ИЗТОК “ (между „ Джи Пи груп “ АД и „ Инжстройинженеринг “ ЕООД), „ Автомагистрала ЕВРОПА 2021 “ (с водещ сътрудник „ Ер Кънстракшънс “ ООД) и Обединение „ ГЕОКАРОПЪТ 2021 “ (между „ Геострой “ АД, „ Каро Крейдинг “ ООД и „ Пътстрой-92 “ АД).  

Изграждането на трасето на Автомагистрала „ Европа “ сред Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ и Софийския околовръстен път е разграничено на три елементи. Строителството на първите два сектора – от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до Драгоман и от Драгоман до Сливница, включва рационализация на съществуващия първокачествен път I-8 Калотина - София. В момента се построява 14,5-километровата права от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до Драгоман, а 17 км сектор от Драгоман до Сливница е подготвен.

В началото на септември бе даден старт и на поръчката за консултантски услуги и строителен контрол при построяването на това трасе от автомагистрала „ Европа “ - от км 32+447,20 до км 48+903, с планирана стойност е 6 млн. лева с Данък добавена стойност.

В края на същия месец процедурата е била прекъсната от възложителя – Агенция „ Пътна инфраструктура “, откакто открива нарушавания при откриването и провеждането на публичната поръчка, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени изискванията и кръга на заинтригуваните лица.

Ден преди поръчката да бъде прекъсната против оповестените критерии е подадена тъжба в Комисия за защита на конкуренцията от компания „ Индустриална строителна техника “ ЕООД на пловдивчанина Степан Степанян. До разглеждане всъщност на жалбата не се е стигнало, защото е постъпило увеомление от АПИ, че поръчката за възлагане на консултантски услуги и строителен контрол е прекъсната.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР